Trend van het moment: barbiecore

Roze is de kleur van de zomer!

Sinds de bekendmaking van de Barbiefilm lijkt het alsof er een roze wolk boven de wereld is gaan hangen. De kleur roze is dankzij barbiecore weer helemaal terug, in je make-up én in je kledingkast. Benieuwd hoe je het draagt? Lees dan verder!

Geïnspireerd door Barbie

De naam is natuurlijk te danken aan de nieuwe Barbiefilm van Greta Gerwig met Margot Robbie en Ryan Gosling als Barbie en Ken. De film is sinds deze week te zien en #barbiecore leeft weer helemaal op op social media.

Roze is natuurlijk altijd al een zomerkleur geweest. Op dit moment is de kleur ook in trek, en experts verwachten dat de populariteit alleen maar gaat toenemen. "We omarmen een Barbie-tastische zomer door alle dingen te doen die Barbie doet", stelt mode-expert Stephanie Callahan. "Ze reist, ze chilt met haar vrienden en met Ken, ze doet aan self-care en zelfliefde." Modestylist Emily DeSimone ziet dat ook. "Deze zomer krijgen we weer een glimp van het pre-pandemiegevoel. Wie kan ons beter van inspiratie voorzien dan de koningin van de garderobeveranderingen zelf?"

Zuurstokroze

Een absolute Barbiekleur is natuurlijk roze. En misschien zie je nu wel meteen Reese Witherspoon als Elle Woods in Legally Blonde voor je, maar het is helemaal niet zo moeilijk om deze kleur op te nemen in je street style-look.

Influencers en celebrities omarmen de trend massaal. Zo rockte Emily in Paris-actrice Ashley Park een prachtige roze look (en doe schoenen schreeuwen al helemaal Barbie). Ook Hailey Bieber is fan. Zij werd ook al (meerdere keren) gespot in een zuurstokroze ensemble.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SOFIA (@iamsofiaandres)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Moon (@thestylecount)

Subtiele look

Natuurlijk hoef je niet helemaal full fuchsia te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om op een subtiele manier een draai te geven aan Barbiecore. Bijvoorbeeld door alleen een handtas in het roze te dragen.

En hoewel fuchsia misschien de ultieme Barbieroze tint is, kun je ook met andere roze kleurtinten experimenteren. Het hangt allemaal van je persoonlijke stijl af. "Voor sommigen is dat misschien een mauve-roze kleur, terwijl het voor anderen een warm-roze mini-jurk met verenrand is", vertelt trendvoorspeller Kendall Becker. Oftewel: alle kleuren roze zijn geoorloofd!

Bron: The Zoe Report, Marie Claire| Beeld: NL Beeld, Instagram