Chantal Janzen spreekt zich uit over feminisme: 'Kom voor jezelf op'

De presentatrice spreekt zich uit op social media.

Chantal Janzen is niet op haar mondje gevallen en spreekt zich in haar blad &C en op social media regelmatig uit over alledaagse dingen. In het nieuwe issue ontfermt ze zich over het onderwerp feminisme, en deelt ze op Instagram haar ongezouten mening. "Veel vrouwen, mensen, moeten zichzelf eens heel snel een schop onder hun kont geven", stelt de presentatrice.

Loonkloof

"Wat het feminisme simpel gezegd wil is dat alle ongelijkheid verdwijnt, want dat is natuurlijk hoe het zou moeten zijn", begint Chantal haar bericht. Vrouwen hebben nog regelmatig te maken met onderwerpen als de loonkloof, en de actrice noemt het 'idioot' dat het nog bestaat. "Wat zou het toch fijn zijn als vrouwen en mannen niet alleen als gelijke worden gezien, maar ook zo worden behandeld en zich ook zo voelen."

 

Onfeministisch

Daarnaast noemt ze het niet onfeministisch als een man betaald voor een vrouw tijdens een date. Zolang je dat maar niet doet omdat 'hij nu eenmaal een man is'. "Als je een gay stel bent trakteer je elkaar ook, en daarbij speelt gender totaal geen rol, dus waarom bij ons dan wel?' vraagt de blondine zich af. "Laat hem lekker trakteren maar trakteer hem ook."

En daarom roept ze iedereen op om eerlijk naar zichzelf te kijken. "Veel vrouwen, mensen, moeten zichzelf eens heel snel een schop onder hun kont geven en onze rechten als vanzelfsprekend gaan zien, want dat is hoe het is. Geloof in jezelf en in je kwaliteiten, laat je niet afschepen als je bepaalde eisen hebt, kap met het accepteren van maffiosi-praktijken in je werkveld, stop diegene als je wordt toegesproken op een badinerende toon en laat je niet piepelen met een op het laatste moment tòch niet kloppend contract. Hup, effe stevig die zomer in, popjes. Ga ervoor en kom voor jezelf op." Ze sluit het bericht af met de wijze woorden: "NOOIT bang zijn om een te grote (crème witte) broek aan te trekken."

Bron: RTL Boulevard, Instagram | Beeld: NL Beeld