Chantal Janzen twijfelde over zwangerschap: 'Jonger werd ik er ook niet op'

"Ik was er gewoon niet zeker over."

Chantal Janzen (44) is de trotse moeder van zoontjes James en Bobby én stiefmoeder van drie kinderen. One big happy family! Maar het had niet veel gescheeld of de jongste was er niet geweest. De presentatrice had namelijk lang twijfels over een tweede kind.

Wonder

Na de komst van zoonlief James wist Chantal lange tijd niet of ze nog een tweede kindje wilde, zo vertelt ze in haar editorial voor &C Oh Baby. De presentatrice noemt het dan ook een ‘wonder’ dat Bobby er überhaupt is. “Ik wist namelijk echt niet of ik nog een kind wilde, na James. Niet omdat het te zwaar was. Ik was er gewoon niet zeker over, en jonger werd ik er ook niet op”, legt ze uit.

Twijfels

Uiteindelijk kwam haar gynaecoloog met een handige oplossing, omdat Chantal maar bleef twijfelen. “Als ik nou eens mijn spiraal liet verwijderen en gewoon zou kijken wat er gebeurde”, vertelt ze. “En als ik dan verdrietig zou worden elke keer als ik ongesteld werd, zou ik weten dat ik graag zwanger wilde worden.” Toch waren er nog steeds twijfels. “Want stel nou dat ik opgelucht zou zijn als ik ongesteld werd?”

Zwanger

Gelukkig bleken haar angst en twijfels voor niks te zijn. Binnen no-time was Chantal zwanger van zoontje Bobby én daar was ze helemaal happy mee. “Gelukkig is dat nooit het geval geweest. Mijn spiraal werd verwijderd, na ruim een maand was ik al zwanger én dolgelukkig. Bobby was meer dan welkom in ons gezin.”

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld