Dit zijn de beste make-up tips voor brildragers

Laat je ogen spreken!

Naast dat een bril praktisch is, is het tegenwoordig ook het perfecte accessoire. Het geeft je gezicht net wat meer vorm en met alle verschillende monturen in omloop past er vast wel een bij jouw smaak en voorkeur. Wat voor montuur je ook hebt, een bril vraagt om een aangepaste make-uplook. Met deze tips straal je!

Ga voor glans

Bij een bril met min-glazen lijken je ogen kleiner. Daarom kan je het beste werken met een lichte kleur oogschaduw waar parelmoer in zit. Lichte, glanzende kleuren halen je ogen optisch naar voren waardoor ze groter lijken.

Donker, donkerder, donkerst

Door het dragen van plus glazen worden je ogen als het ware uitvergroot. Daardoor lijken ze groter en ronder. Gebruik een diepe, intense oogschaduw waardoor je ogen kleiner lijken. Een donkere eyeliner kan hierbij ook werken.

Kleurexplosie

Houdt bij het kiezen van tinten rekening met de kleur van het montuur. Het mixen van warme en koele kleuren is niet aan te raden.

Wimpers en wenkbrauwen

Van een verleidelijke Bambi-oogopslag met lange wimpers wordt vrijwel iedereen vrolijk, maar voor brildragers is dit toch een lastige kwestie. Wimpers die constant tegen de brilglazen aanbotsen zijn lichtelijk vervelend. Krul je wimpers om dit te voorkomen. Over een open blik gesproken: perfecte wenkbrauwen kunnen ook wonderen doen.

Vet neusje

Als je fan bent van foundation dan zul je het vast gemerkt hebben. Op het moment dat je je bril op je neus zet, zie je na een halve dag een randje op je neusbrug. Dat kun je heel makkelijk voorkomen door je foundation te fixeren. Door bijvoorbeeld eerst een primer te gebruiken en later je foundation af te poederen.

Bron: Marie Claire, Grazia | Beeld: NL Beeld