5 beautyfouten waardoor je ouder lijkt

Oeps...

Make-up kan een wondermiddel zijn, als je weet wat wel en niet voor jouw huid werkt. Maar als je de verkeerde kleur of product kiest, dan kan dat een averechtse werking hebben. Voor deze beautyfouten willen we je graag behoeden. 

Te donkere lippenstift

Donkere tinten, zoals bruin of bordeauxrood, zorgen voor een oudere uitstraling. Door deze opvallende kleuren lijken je lippen minder vol. Kies daarom voor een mooie gloss of een lichtere kleur.

Foundation met volle dekking

Een foundation met volle dekking is perfect om al je oneffenheden weg te werken. Maar wanneer jij je jonge huid de hoofdrol wil laten spelen, laat het dikke dekkende spul dan achterwege. Je benadrukt daardoor meer je rimpels en andere lijntjes. Je kunt veel beter kiezen voor een BB Cream of meng je foundation met wat dagcrème om vocht in te brengen.

Eyeliner rondom de ogen

Wanneer je te veel eyeliner gebruikt, kan dit ervoor zorgen dat je ogen kleiner lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn. Ook benadruk je zo meer eventuele donkere kringen rondom je ogen.

Te lichte concealer

We hebben allemaal wel eens last van donkere kringen onder onze ogen. Daar smeer je een beetje concealer overheen en voilà, weg zijn die donkere plekken. Toch is het gebruik van té lichte concealer nooit iets positiefs. Het zorgt ervoor dat je de kringen onder je ogen nog beter kunt zien en het kan je gezicht bleek laten lijken.

Felle blush

Je zou denken dat mooie roze wangetjes de ideale manier zijn om van een dof of grauw gezicht af te komen. Think again… Een felle blush maakt je namelijk heel hard in je gezicht. Je kunt beter gebruikmaken van een wat zachtere en lichtere blush.

Bron: Elegance archief | Beeld: NL Beeld