Dit wist je nog niet over trapliften

Heb je wel eens nagedacht over hoe je wilt wonen als je minder mobiel bent? Of als het om je geliefde gaat? Nu alvast nadenken over een mogelijke toekomst kan ontzettend waardevol zijn. Zeker als je in je huidige woning wilt blijven wonen. Een van de meest overwogen oplossingen is de traplift. Misschien heb je wel al eens stilgestaan bij de mogelijkheden ervan. Wij delen in ieder geval enkele interessante weetjes die je waarschijnlijk nog niet kent. 

Helemaal aanpasbaar

Trapliften hebben een lange weg afgelegd sinds hun bescheiden begin. Wat ontstond als een eenvoudig apparaat waarbij de functie het belangrijkst was, is uitgegroeid tot een stijlvol hulpmiddel dat comfort, veiligheid en elegantie combineert. Trapliften van nu zijn modern vormgegeven én aanpasbaar naar jouw wensen. Je kunt kiezen tussen verschillende materialen en kleuren voor de zitting, zoals okergeel kunstleer, taupekleurig leer of grijze stof. De dunne rail kan uitgevoerd worden in een RAL-kleur naar keuze.

Altijd een oplossing

Een traplift past vrijwel altijd. Ook als de trap veel bochten heeft en erg steil of juist erg smal is. En zelfs als het om een buitentrap gaat. Omdat geen trap exact hetzelfde is, wordt elke traplift helemaal op maat gemaakt. Ook interessant om te weten: een traplift kan aan beide zijden van de trap geplaatst worden. Bij een trap met bochten heeft dit veel invloed op de beloopbaarheid. De rail kan dan het best over de smalle zijde van de treden lopen. Dit wordt ook wel de binnenzijde genoemd. Zo blijft de brede zijde van de trap vrij en kan de trapleuning vaak blijven zitten.

Flexibel huren

Het kan voorkomen dat de traplift alleen tijdelijk nodig is. Bijvoorbeeld vanwege een operatie, waardoor traplopen even niet mogelijk is. Een traplift huren is dan een ideale oplossing. Alle trapliften zijn beschikbaar voor huur, dus er is altijd wel een oplossing die bij jouw situatie past. En je huurt al een traplift voor een periode van één maand. Heb je de traplift niet meer nodig, dan wordt deze vakkundig en snel weer van je trap verwijderd. 

Een duurzame keuze

Kies je voor een traplift, dan maak je een duurzame keuze. Fabrikanten zoals Koninklijke Otolift Trapliften maken hun trapliften met het oog voor mens en milieu. Zo bestaan er bijvoorbeeld volledig modulaire trapliften, die uit innovatieve modules zijn opgebouwd. Deze modules zijn gemakkelijk herbruikbaar.

Samen met de lange levensduur zorgt dit ervoor dat de traplift ook tweedehands ingezet worden, tegen een voordeligere prijs. Dat maakt het een duurzame voor jou én voor de wereld. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Beeld: Pexels