Sarah Jessica Parker vertelt waarom Carrie Bradshaw nooit nagellak draagt

Is het jou ook opgevallen?

In zowel Sex and the City als And Just Like That... zien we Sarah Jessica Parker a.k.a. Carrie Bradshaw van top tot teen in stijlvolle kleuren en prints. Maar wat betreft haar nagels, houdt ze het liever clean en simpel. En dat heeft een logische verklaring, vertelt SJP herself.

Nagellak op de set

In een interview met Glamour vertelt de actrice over haar meest bekende rol. Volgens haar zou het dragen van nagellak nogal 'onbeduidend zijn omdat de lak altijd beschadigd zou raken' en dat dit ook 'een obstakel zou zijn bij het snel van zich af kunnen typen van haar gedachten'. En fans van de serie weten natuurlijk dat Carrie regelmatig achter haar laptop zit.

"Carrie is een schrijver, dus zou ze oorspronkelijk een typemachine hebben gebruikt. Ze zou hebben leren typen op de middelbare school, en ze was een praktische schrijver en een nodige schrijver en een romantische schrijver", vertelt SJP. Hoewel je als schrijver natuurlijk prima nagellak kunt dragen, legt ze uit dat 'het nooit iets leek waarmee Carrie zichzelf zou uitdrukken.'

Niet praktisch

Naast dat het niet bij Carrie zou passen, blijkt SJP ook geen fan te zijn van een kleur op haar nagels. Aan People vertelt ze dat het niet praktisch is in haar leven. "Ik gebruik mijn handen veel. Ik kook. Ik maak schoon. Ik doe de was." En daarom gaan zowel SJP als Carrie al jaren voor een natuurlijke look op de nagels. En het staat prachtig!

Bron: Elle | Beeld: And Just Like That...