5 tips waarmee je altijd stijlvol voor de dag komt

Van ton sur ton tot accessoires.

Een mooie outfit zit niet in de kleding die je koopt of van welk designermerk het is, het heeft alles te maken met de juiste stylingtips. Van ton sur ton tot het experimenteren met accessoires en het dragen van laagjes: we delen vijf tips om altijd stijlvol voor de dag te komen. 

1. Comfort in accessoires

Kies de juiste accessoires. Of je nu van minimalistisch houdt of het liefst een paarse tas combineert met een zeeblauwe riem: er stijlvol uitzien gaat hand in hand met je comfortabel voelen bij wat je draagt. Is die ene trend dus echt niets voor jou? Laat ‘m links liggen, al kan een beetje experimenteren geen kwaad. Probeer nieuwe combinaties voor de spiegel en wie weet voel je je er verrassend goed bij.

2. Trek aan waar je van houdt

Helemaal weg van die ene jurk of die geweldige laarzen? Draag het! Laat je niet leiden door de gedachte dat je het misschien al te vaak gedragen hebt, of het niet goed genoeg past bij het nieuwe seizoen. Door die laarzen eens te combineren met een kortere rok, of stoere schoenen te dragen onder die geliefde jurk, creëer je een hele nieuwe look.

3. Draag laagjes

Het combineren van verschillende laagjes, is de perfecte manier om er stijlvoller uit te zien. Drapeer een sjaal over je schouders, laat een kraagje boven je trui uitkomen of combineer een wat lagere jurk met een coltruitje: laagjes bewijzen dat stijlvol niet ingewikkeld hoeft te zijn.

4. Ton sur ton

Je laat je kleding spreken door de juiste kleuren en prints te dragen. Wie bang is niet ‘goed’ te combineren, kan er ook voor kiezen alles in één kleur(tint) te dragen. Een hele look in lichtbruin of verschillende tinten roze met elkaar combineren staat erg modieus.

5. Fris voor de dag

Als je er verzorgd uitziet, zie je er ook meteen stijlvoller uit. Een mooie blouse komt nu eenmaal minder tot haar recht met kreukels. Zorg dus dat je kleding mooi, schoon en gestreken is. En die prachtige jurk zal je nog mooier staan!

Bron: Elegance (archief) | Beeld: NL Beeld