Fashion on tour: deze 7 items wil je niet dragen voor je vliegreis

Deze items dragen we dus nóóit weer naar het vliegveld.

Book Club 2: The Next Chapter (2022) - filmstill

Je hebt je beach-outfits netjes ingepakt. Je toilettas goed gesorteerd om zonder problemen door de douane te komen. Je hebt comfortabele sneakers én een stel klassieke pumps in je tas voor dat luxe restaurantje dat je op het oog hebt. Maar dan is de grote vraag: wat trek je aan naar het vliegveld?

Comfort en klasse

Er zitten natuurlijk een hoop do's en don'ts aan een vliegreis. Je reistas mag dan nog zo stijlvol zijn – uiteindelijk moet je bagage wel gewoon voldoen aan allerhande regels. En hoe warm je tropische bestemming ook is: door een Hollandse regenbui met je zomerjurkje is ook geen doen. Who What Wear heeft een aantal absolute no-go's voor je komende vliegreis op een rijtje gezet, én tipt direct een set fijne alternatieven.

1. Don't: polyester

Do: natuurlijke, ademende stoffen

Met z'n allen als sardientjes in een vliegtuig gepropt zitten? Het zal voor niemand een écht comfortabele ervaring zijn. Je maakt het jezelf echter een stuk prettiger door stoffen als 100% katoen en linnen te dragen. Deze lichte, zachte materialen zorgen ervoor dat je huid lekker kan ademen. Hoe leuk die polyester top ook is: het wordt een zweterige bedoening. Daar worden jij én je medepassagiers niet blij van.

2. Don't: blote armen

Do: laagjes, laagjes, laagjes

We get it: het zonnetje schijnt, je reisbestemming is een tropisch oord, en je hebt al genoeg om handen op weg naar de luchthaven. Maar om dan maar in een t-shirtje op weg te gaan? Dat is geen aanrader.

Leg van tevoren een simpel jasje klaar, of een comfortabele cardigan die je over je shirt kunt aantrekken. Zo ben je goed opgewassen tegen de vliegtuig-airco, én kun je eenmaal terug in de zon gewoon de blote armen weer tevoorschijn toveren.

3. Don't: korte broek

Do: loose-fit broeken of jeans

Het zal geen nieuws zijn, maar: een vliegtuig is niet bepaald de allerschoonste plek om je te bevinden. Met een korte broek in die stoel neerploffen waar al honderden mensen voor je in hebben gezeten? No thanks!

Kies in plaats daarvan voor een comfortabele, lange broek. Je hoeft echt geen joggingbroek uit de kast te trekken, maar een linnen pantalon of jeans met een beetje stretch zijn geen overbodige luxe. Scheelt ook weer met het oog op de immer koude vliegtuiglucht.

4. Don't: lichte kleuren

Do: donkere neutrals

Ga je voor de coastal grandmother-look? Dan zal je koffer ongetwijfeld vol zitten met witte shirts, beige chino's en een fijne selectie ecru linnen. Maarre: voor je vliegreis kun je beter donkerdere tinten aantrekken.

Tijdens een vliegreis gaat er immers nogal eens iets mis. Je buurman stoot je aan terwijl jij net een slok koffie wilt nemen, of tijdens de maaltijdronde kom je terecht in een lading turbulentie...zo heb je opeens een nare set vlekken op je goeie goed. Met donkere kledij zijn deze minder goed te zien.

5. Don't: leggings

Do: losse midi-jurken

Een legging kán een fijne optie zijn in het vliegtuig: warm, stretchy, en relatief netjes. Maar wanneer je op enkele kilometers hoogte toch een beetje last krijgt van een opgeblazen gevoel (we've all been there), is die legging opeens niet zo comfortabel meer.

Met een goede midi-jurk heb je je benen net zo goed bedekt, én kom je net even iets stijlvoller voor de dag dan in een gemiddelde legging. Kies voor een exemplaar in een luchtige, natuurlijke stof voor een comfortabele win-win!

6. Don't: slippers en sandalen

Do: sneakers en loafers

We zijn allemaal bekend met het advies om geen hoge laarzen aan te trekken naar het vliegveld, om gedoe bij security te voorkomen. Het andere uiterste, met een stel comfortabele slippers of stijlvolle sandalen, is echter ook geen goed idee. Rennen naar je gate is er op een stel slippers niet bij, en met alle hustle and bustle van het gemiddelde vliegveld, kun je je tenen maar beter bedekken. Een stel lage sneakers of comfortabele loafers zijn dan ook onze keuze voor een lange vliegreis.

7. Don't: riemen

Do: hoeden of petjes

Met een goede riem kleed je een outfit netjes af, maar als je eenmaal in de lucht zit kan het eens zo stijlvolle accessoire vooral je bloedsomloop en spijsvertering behoorlijk afknijpen. Niet écht wat je zoekt voor een lange vliegreis, natuurlijk.

Ruil daarom je riem eens in voor een stijlvolle hoed of sportieve pet. Het geeft je outfit net wat extra's, maar blijft ook op grote hoogte nog comfortabel. Aanrader, dus!

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld, Book Club 2: The Next Chapter