Pia Douwes keert na 13 jaar terug op de planken als Maria Callas

Een rol die zij in 2011 ook al eens op zich nam.

Musical Awards Gala 2023 - Rode Loper

Als podiumveterane heeft Pia Douwes al heel wat karakters tot leven gebracht op de bühne. Binnenkort kruipt zij opnieuw in de huid van operadiva Maria Callas – een rol die zij in 2011 ook al eens op zich nam.

Masterclass

In de musical Masterclass staat een fictieve masterclass van opera-icoon Maria Callas centraal, waarin zij terugblikt op haar eigen carrière en ondertussen drie studenten met hun neus op de feiten drukt over hun muzikale kunnen.

Verschillende theaterlegendes zijn sinds de release in 1995 al in de huid van Callas gekropen. Zo nam bij de Broadway-première niemand minder dan Zoe Caldwell de rol van Callas op zich, en hebben later grote namen als Patti LuPone en Faye Dunaway de operalegende ook tot leven gebracht op de planken.

Terugkeer Douwes

En nu neemt onze eigen Pia Douwes de grootse rol dus opnieuw op zich. Vanaf mei 2024 zal de actrice en zangeres in de huid kruipen van Callas, net als dertien jaar geleden. Toen speelde zij de rol van Callas namelijk al tijdens een theatertournee.

Dit is de tweede rol die Douwes weer op zich neemt na een hiaat van drie jaar in haar podiumcarrière. Zij verloor in maart 2019 haar stem na het overlijden van haar vader, en moest daarom haar werk enkele jaren neerleggen. Vanaf september 2022 speelde zij de rol van Dee Dee Allen in The Prom, een musical die draait om een lesbisch stel dat geweigerd wordt bij het eindbal van hun school. "Ik merk ook dat het plezier en de zin is teruggekomen. Bovendien begint mijn stem ook weer terug te komen. Ik verheug me op het weerzien met het Nederlandse publiek, maar tegelijkertijd vind ik het ook spannend", zei ze er destijds over. Haar terugkeer heeft duidelijk naar meer gesmaakt!

Geduld

Overigens moeten we nog éven wachten tot we Douwes weer kunnen bewonderen. Het stuk gaat in mei 2024 in première. Over haar tweede ronde als de operadiva stelde Douwes het 'ontzettend bijzonder' te vinden dat ze de rol weer op zich mag nemen.

"Het is een parel van een voorstelling en een eer om weer in de huid van Callas te mogen kruipen. Vooral als je weer wat meer levenservaring kunt toevoegen, haha. Ik heb al ontzettend veel zin in alle voorbereidingen en kan niet wachten om volgend jaar door het land te gaan!", schrijft MusicalJournaal.nl. Wij wachten geduldig af!

Bron: RTL Boulevard, MusicalJournaal.nl | Beeld: NL Beeld