Jane Fonda: 'Ik zou willen dat ik vrede had gehad met het ouder worden van mijn gezicht'

De actrice heeft spijt van haar cosmetische ingrepen.

Als Jane Fonda (85) de tijd terug kon draaien, zou ze haar plastische ingrepen achterwege laten. "Dit is niet 'echt'. Maar ik kan er nu weinig meer aan doen."

Spijt

Jane heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze hier en daar wat aan zichzelf heeft laten sleutelen. Maar daar heeft ze nu, op 85-jarige leeftijd, spijt van. "Ik zou willen dat ik vrede had gehad met het ouder worden van mijn gezicht. Het is balen dat dat niet is gelukt", zegt ze in de Amerikaanse podcast Wiser Than Me.

Mannen vs vrouwen

Jane en host Julia Louis-Dreyfus bespreken ook dat ouder worden voor vrouwen een stuk lastiger lijkt dan voor mannen. Daar kan de actrice zich wel in vinden. "Greta Garbo trok zich al op jonge leeftijd terug. Net als heel veel andere grote schoonheden, die dat om dezelfde redenen als Anne deden. En de mannen gaan maar door, met hangende wangen en al. Niemand die het iets kan schelen."

IJdel

De actrice weet van zichzelf dat ze ijdel is. Zo zou ze bijvoorbeeld ook niet snel meer uit de kleren gaan voor een man. "Ik waardeer mijn lichaam en ik haat het niet meer. Maar ik woon alleen en ik ben ijdel en dat zou het lastig maken. Ik zit onder de plekjes, littekens en putten", legt ze uit. "Ik heb twee kunstheupen, een kunstknie, een kunstschouder en zelfs een kunstduim." Haar laatste relatie was in 2017.

Bron: RTL, Nouveau, Yahoo | Beeld: NL Beeld