Elegance tipt: de leukste to do’s

Maak je aantekeningen in je agenda?

Van een hippe lunchtent tot romantisch dineren en van een nieuw shopadresje, niet te missen festival en must see bioscoopfilm: iedere maand staan er nieuwe to-do’s in de agenda voor je klaar.

Maison Saint Aix opent terrasseizoen met AIX Rosé 2022
Maison Saint Aix, gelegen in het hartje van de Provence, presenteert hun AIX Rosé 2022: een heerlijk frisse, met rood fruit doordrongen, zachtroze rosé. Ter gelegenheid van de lancering van AIX Rosé 2022 serveert vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam een speciaal arrangement in haar intieme binnentuin. Deze bestaat uit verschillende bites die geserveerd worden met de rosé. Gasten kunnen zelf kiezen hoe feestelijk ze het willen maken. Alleen een glas wijn kost 11 euro, een fles wijn met zes bites 99 euro. Het arrangement wordt van 21 maart tot en met 21 juni 2023 geserveerd, dus mis het niet! Reserveren kan hier.

Nieuw Nederlands warenhuis TOMO opent haar deuren
TOMO, een nieuw warenhuis met een sociale en duurzame missie, opent op aanstaande zaterdag 18 maart haar deuren in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. De winkelketen biedt, als eerste in de wereld, een ruim aanbod van ruim 80 verschillende duurzame mode, beauty en lifestyle merken in combinatie met persoonlijke service en circulaire diensten – verspreid over bijna 1000m2 winkeloppervlak. Hiermee creëert TOMO een zo duurzaam mogelijke winkelbeleving. Meer info vind je hier.

Acqua di Parma pop-up in De Bijenkorf Amsterdam
Acqua di Parma presenteert: Colonia Limited Edition, ontworpen door Samuel Ross. Het is een nieuwe kijk op de klassieke Acqua di Parma-fles door SR_A, de industriële ontwerpstudio van Samuel Ross in Londen. Het is de eerste creatie in van een driejarige samenwerking, dus er staat nog veel meer moois op de planning. Om deze limited edition te vieren is er van 20 maart tot 16 April een pop-up in De Bijenkorf Amsterdam, dus neem zeker een kijkje als je in de buurt bent. Alvast spieken? Je ziet ‘em hier.

Café Celia opent haar deuren in Amsterdam
Koffie, co-working en een ontspannen sfeer: bij het nieuwe Café Celia ben je aan het juiste adres. Dit spiksplinternieuwe co-working café waar iedereen mét (en zonder!) laptop aan mag schuiven, is het kleine zusje van restaurant Celia, met dezelfde typisch Californische sfeer: inspirerend en ongedwongen. Voor het menu werkt Café Celia met diverse lokale, bewuste merken, zoals Uncommon Coffee, Juice Brothers, Marie-Stella-Maris en Senza Tea. Verder vind je er diverse homemade pastries, waarbij de vegan cinnamon bun met glazuur van tonkabonen een speciale vermelding verdient. Ook het drietal bagels en de diverse frisse salades zijn smaakvol én voedend. Een bezoekje waard dus. Meer info of een tafel boeken kan hier.

The Dylan luidt huwelijksseizoen op spectaculaire wijze in met tweede eidtie van I DO!
Na een succesvolle eerste editie van I DO! in 2022 slaan diverse exclusieve partners de handen ineen om het huwelijksseizoen stijlvol in te luiden. Het op de Keizersgracht gevestigde luxe boetiek hotel The Dylan Amsterdam is sinds jaar en dag één van Amsterdams meest geliefde en toonaangevende trouwlocaties. Op zondag 16 april wordt hier alles uit de kast gehaald ter inspiratie voor het organiseren van een droomhuwelijk. Op de elegante en stijlvolle ‘wedding fair’ zijn toonaangevende partners de tijd nemen om al je persoonlijke wensen door te nemen. Dus brides to be, noteren jullie hem in je agenda? Meer informatie vind je hier.

Colourful Rebel toont vernieuwde DNA in pop-up store
Het nieuws gonsde al een tijdje door de modische gangen: het Amsterdamse Colourful Rebel werkte de afgelopen periode aan een rebranding. Van 27 maart tot en met 9 april is het eindelijk zover: dan toont het label haar nieuwe DNA aan het publiek middels een pop-up store aan de Gerard Doustraat 76 in Amsterdam. Hier staat naast de vrouwencollectie ook de Spring/Summer 2023-mannencollectie in de schijnwerpers. Het merk lanceerde vorig jaar namelijk voor het eerst een mannenlijn. Alvast de collectie bekijken? Dat kan hier.

Heavens Hotel en The Saint Restaurant openen de deuren
Na een verbouwing van bijna 3 jaar, opent op 15 juli 2022 het 4-sterren boetiekhotel Heavens Hotel Hoorn met 43 kamers en Restaurant The Saint de deuren in De Grote Kerk in Hoorn. Binnen de karakteristieke contouren van dit rijksmonument uit 1883 wanen gasten zich in de zevende hemel met het unieke en hedendaagse design en eigentijdse service op historische bodem. Elke hotelkamer is uniek en beschikt over een rijk kleurenpalet; van terra, honey, clay en aubergine tot rich blue, gecombineerd met goud, hout, en steen. Op de begane grond combineert restaurant The Saint hemelse smaken met lokale producten. Alvast een kijkje nemen? Dat kan hier.

Nieuwe expositie brengt psychedelische werken Dalí en Gaudí tot leven
Onlangs opende in het Amsterdamse kunstcentrum Fabrique des Lumières de nieuwe immersieve expositie ‘Dalí: The Endless Enigma’. In dit visuele en muzikale spektakel komen de beroemdste psychedelische werken van kunstenaar Salvador Dalí tot leven op het ritme van de muziek van de legendarische band Pink Floyd. De metershoge muren van de Zuiveringshal op het Westergasterrein verdwijnen dan virtueel achter Dalí’s surrealistische en metafysische landschappen. In een tweede expositie is het werk van de Catalaanse architect Antoni Gaudí te bewonderen: ‘Gaudí: Architect of the Imaginary’. Via zijn modernistische gebouwen worden bezoekers meegenomen op een reis tussen droom en werkelijkheid, van Parc Güell tot aan de Sagrada Família. Tot slot is ook de meeslepende film ‘Recoding Entropia’ van François Vautier te zien in De Studio. Tickets bestellen kan hier.

Café Garçon haalt de sfeer van Parijs naar Amsterdam Oud-Zuid
Mensen kijken op het terras, nippen aan een volle bordeaux en genieten van smaakvolle escargots. Het hart van Amsterdam Oud-Zuid krijgt met de opening van Café Garçon een Franse twist. In de bistro aan de Johannes Verhulststraat strijk je voor een lunch, diner of apéro neer. Het menu kent veel klassiekers. Zo geniet je tijdens de lunch van een salade Nicoise met verse tonijn of een baguette met steak en gruyère. Of apero; Blini’s met warm gerookte zalm of Escargots. Daarnaast gaat er veel liefde uit naar de wijnkaart. De sommelier selecteerde met meerdere wijnimporteurs maar liefst 90 wijnen, met extra veel aandacht voor de witte bourgognes en rode bordeaux. Een tafel boeken kan hier.

Het Massagehuys is vernieuwd én opent een tweede vestiging
Het Massagehuys opent na een rebranding en een opfrisbeurt een tweede vestiging aan de Ceintuurbaan 252 in Amsterdam. Je kunt massages verwachten van topkwaliteit, voortbordurend op eeuwenoude tradities en met oog voor detail. Zo is voor elk type massage een bijbehorende olie – gebaseerd op familierecepten – ontwikkeld. Zelfs de thee die na afloop geserveerd wordt, is afgestemd op de desbetreffende massage. Bovendien gaat Het Massagehuys zo duurzaam mogelijk te werk: alle stroom is groen en de producten bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Afspraak maken? Dat kan hier.

Een nieuw restaurant ontdekken, de mooiste flex werkplekken vinden, een festival dat je niet mag missen, een shopadresje waar je écht naar toe moet en nog veel meer… Ga jij er graag op uit? Dan kun je hier je hart ophalen. Iedere maand vind je hier op Elegance een nieuwe uitagenda met hotspots die je niet wilt missen.

Laatste nieuws