Gespot tijdens Fashion Week: dit ene accessoire maakt een comeback

Massaal gespot in de straten van Kopenhagen en Parijs.

Trends komen en gaan. En als er dan genoeg tijd verstreken is, raken ze weer in de mode. Neem nu de stropdas. Hoewel niet iedereen fan was van deze zeroes trend, maakt het accessoire toch echt een comeback. 

Een comeback

This is not a drill. De stropdas is weer terug in de mode. Koningin van de stropdassen lijkt dit seizoen influencer, stylist en podcasthost Janka Polliana te zijn. Zij werd al tijdens verscheidene gelegenheden gespot met het accessoire rond haar hals.

Fashion Week

Janka droeg het accessoire eind vorig jaar al met veel stijl en werd er opnieuw meerdere keren mee gespot tijdens verscheidene Fashion Weeks. Onder andere die in Kopenhagen en in Parijs.

Maar Janka is niet de enige die met een das verscheen in de straten van deze modesteden. Ook influencer Emili Sindlev maakte het accessoire eigen. Evenals verscheidene modeliefhebbers tijdens Milan Fashion Week.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door JASON JEAN (@jason.jean)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door YOYO CAO (@yoyokulala)

Throwback

Het lijkt alweer even geleden dat de stropdas in de mode was, maar de trend komt altijd terug. We moeten meteen denken aan prinses Diana die de das droeg, of aan een jonge Diane Keaton, die van de das haar signature look wist te maken in de 1980's en 1990's.

Het nauw om de hals sluitende stuk kreeg daarna een andere look aangemeten door de Y2K-generatie. Sterren als Avril Lavigne en Britney Spears gaven de business look een casual uitstraling door het losjes te dragen met witte tanktops, baggy jeans en miniskirts.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram