De musthave voor dit seizoen: de maxi skirt

De maxi skirt is terug van weggeweest!

Nog niet zo heel lang geleden zagen we menig modekenners rond paraderen in een mini skirt. Maar hoe snel modetrends komen, zo snel verdwijnen ze ook weer. De piepkleine rok heeft namelijk plaatsgemaakt voor de maxi skirt. 

Maxi skirt

Gelukkig is en blijft mode altijd tijdsgebonden, waardoor verschillende ontwerpers nu al steeds vaker maxi skirts in hun collecties showen. En nu er steeds meer fashion items van vroeger terugkomen, kon ook de maxi skirt niet achterblijven. Anno 2023 is de maxi skirt weer helemaal back in business waardoor dit item het zeker waard is om in te investeren.

Variaties

Styliste Allison Bornstein – die bekendstaat om haar 'drie-woorden benadering' – heeft al gezegd dat de maxi skirt in verschillende collecties terug te zien is. Denk aan: Tibi, Altuzarra en Givenchy.

"De stijlen varieerden van lange, denim A-lijn rokken, tot gebreide rokken en gelaagde slip-skirts", liet ze aan InStyle weten. "Zelfs celebs als Kendall Jenner en Jennifer Lopez zijn gespot terwijl ze de runway-trend droegen." Maar niet alleen de extra warme laag maakt de maxi skirt een echte musthave voor dit seizoen, het is natuurlijk ook een super veelzijdig fashion item. Kijk zelf maar:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MARILYN (@nlmarilyn)

De keuze is reuze

"Soms is het moeilijk om trends op te pakken als je het gevoel hebt dat je niets in je garderobe hebt dat erbij past. Hierdoor is de maxi rok een geweldige manier om een trend toe te passen op een alledaagse garderobe", aldus stylist Christina Stein. Daarnaast wijst ze er ook op hoe fashionlovers kunnen kiezen uit een mix van stijlen en texturen. De keuze is reuze!

Daarnaast is het belangrijk dat je met deze trend je eigen 'stijl' vindt. Je kunt het zo persoonlijk maken als je zelf wil natuurlijk. "Maxi's kunnen door alle lichaamstypen worden gedragen", aldus Bornstein. "Ze kunnen omhoog of omlaag worden gekleed, gecombineerd met blazers, cropped jacks, platform sneakers of cowboylaarzen. "De mogelijkheden zijn eindeloos, zonder je aan een stijl vast te klampen." Dat wordt dus rennen naar de winkel!

Bron: In Style | Beeld: Instagram, NL Beeld