Tekenen van een ongezonde werkomgeving

Zo herken je ze.

Lees ook

Heb je een verschrikkelijke baas en vijandige collega’s? Dan kan het zomaar eens zijn dat je je in een toxische werkomgeving bevindt. Maar in plaats van het te accepteren, is het belangrijk dat je de tekenen van een giftige werkplek herkent. Waarom? Zodat je er effectief mee om kunt gaan. 

3 Tekenen

1. Je wordt niet meer op de hoogte gebracht
Een van de eerste waarschuwingssignalen dat je je midden in een toxische werkomgeving bevindt, is dat de communicatie ‘langs’ je heen gaat. Als je merkt dat je niet meer bij een overleg betrokken wordt, is het belangrijk dat je voor jezelf opkomt en dit aankaart. Doe je dit niet, zul je steeds meer buiten beschouwing gelaten worden.

2. Anderen gaan er met de eer van door 
Je hebt het misschien wel eens meegemaakt: je bespreekt een nieuw idee, waar niemand enthousiast op reageert en vervolgens gaat iemand anders er met jouw idee van door. Collega’s die de eer op zich nemen, terwijl het jouw werk is, kan meer dan frustrerend zijn. Het kan zelfs stressvol zijn en een bedreiging voor je carrière vormen. Leer hoe je dit kunt voorkomen en concentreer je op je eigen werk. Wees trots op je eigen kunnen.

3. Je wordt niet gelijk behandeld
Je bevindt je op een giftige werkplek, als je baas je niet gelijk behandeld als de rest van je collega’s. Een eerlijke vergoeding voor hetzelfde werk en aantal uren moet bespreekbaar zijn. Team up met je collega’s, ga in overleg met je baas en laat de loonkloof verdwijnen. Iedereen verdient een goed salaris voor een dag hard werken.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

focus thuiswerken tips

5 Tips om meer gefocust te blijven tijdens het thuiswerken

Is je concentratie de laatste tijd ver te zoeken? Met deze tips is dat verleden tijd.
Vrouwelijke baas

Bewezen: een vrouwelijke baas zorgt voor meer motivatie op kantoor

Het blijkt dat vrouwelijke bazen beter zijn dan hun mannelijke collega's. Althans, dat meldt de Time. Zo is uit een onderzoek gebleken dat vrouwen vaak betere managers zijn.