Koningin Máxima’s trucje om altijd goed op de foto te staan

De hele dag staan er camera's op haar gericht, maar zelden staat koningin Máxima onflatteus op de foto.

Lees ook

Koningin Máxima ziet er op elke foto uit om door een ringetje te halen. Goed geluk, of zit er meer achter? Het schijnt dat hare majesteit een trucje heeft om altijd flatteus voor de camera te verschijnen.

Flatteuze uitstraling

Die grote glimlach die niet vaak van haar gezicht verdwijnt, helpt natuurlijk mee. En de riante collectie couture en koninklijke juwelen waaruit Hare Majesteit kan kiezen, doet ook een duit in het zakje wat mooie portretfoto’s betreft. Máxima durft op te vallen, en dat komt de vele foto’s die van haar gemaakt worden ten goede. Maar dat is niet haar énige geheim.

Beeld: BrunoPress

Houding

Volgens Edouard Vermeulen, de man achter NATAN, het favoriete modehuis van de koningin, heeft het ook met Máxima’s houding te maken. “Uw koningin Máxima heeft een prachtige houding, daarom staat ze meestal zo goed op foto’s,” vertelde de Belgische couturier eerder aan Libelle Royal.

Zelf gebruikt Vermeulen een speciale elastieken band onder zijn jasjes die zijn schouders naar achteren duwt, waardoor je vanzelf kaarsrecht zit en loopt. Dat maakt je verschijning onmiddellijk een stuk eleganter. Kleding valt vaak beter en je straalt mer zelfvertrouwen uit. Koningin Máxima is er waarschijnlijk goed op getraind. Zou ze ouderwets hebben leren lopen met een boek op haar hoofd of heeft ze haar rechte houding toch aan lesjes yoga en pilates te danken?

Hoe dan ook kunnen we een wijze les leren van de Majesteit. Hoewel de koningin met haar 1,78 meter boven de gemiddelde vrouw uittorent, maakt ze zichzelf nooit kleiner. Integendeel, met haar pumps voegt ze gerust nog een centimeter over tien aan haar lengte toe. Met een trotse, rechte houding laat je zien dat je er écht durft te staan. Dan volgt die grote glimlach wellicht vanzelf. We knopen het in onze oren voor alle kiekjes-bij-de-kerstboom die er straks weer aankomen.

Bron: Libelle, Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook

Kate Middleton en Meghan Markle

Kate Middleton en Meghan Markle zweren bij deze gezichtsolie 

De hertoginnen zijn beiden fervent gebruiker van deze olie.
prinses Beatrix

13 Dingen die je niet wist over prinses Beatrix

Haar hele leven staat onze voormalige koningin al in de schijnwerpers en tóch weet ze veel zaken geheim te houden voor het publiek. Behalve deze dingen...
Maxima

Het geheim van koningin Máxima voor een jonge en stralende huid

Op 50-jarige leeftijd zijn de rimpels bij de koningin nog ver te zoeken..