Dit is de schoenmaat van koningin Máxima

En dat zorgt nog weleens voor problemen.

Koningin Máxima heeft een schoenencollectie waar je u tegen zegt. Maar een paar mooie pumps scoren, is niet altijd even makkelijk voor haar.

Schoenmaat 42

Met schoenmaat 42/43 heeft de koningin grotere voeten dan de gemiddelde Nederlandse vrouw. Het past bij haar lengte van 1,78 meter, maar onhandig is het soms wel. Heb je net een leuke designerpump gespot, blijkt hij maar tot maat 40 beschikbaar te zijn. Dan krijg je soms een gevalletje ‘uitstekende tenen.’

En dat betekent dat Máxima maar al te bekend is met blaren. Dat kan Leslie Haasewinkel van Palette Shoes, die leverde aan zo ongeveer alle Nederlandse prinsessen, beamen. “Helaas heeft Máxima ook echt weleens blaren overgehouden aan mijn schoenen. De meeste modellen liepen immers tot maat 40 of 41, en zij heeft maat 42/43. Dat zie je ook wel terug op de foto’s van Prinsjesdag 2009. Onder Máxima’s jurk piepen tenen uit, geen schoenen,” vertelde ze eerder in een interview met Modekoningin Máxima.

De hoogte in

De koningin gaat sowieso niet voor comfort, want we spotten haar vaker met hakken van minstens 10 centimeter dan op platte schoenen. Een bekende stijltruc om haar voeten wat kleiner te laten lijken, al kiest Máxima vaak voor een puntige neus, wat dan weer het tegenovergestelde effect heeft.

Gezamenlijke schoenenkast

Prinses Amalia leent graag accessoires uit haar moeders kast, en ook schoenen zijn daarop geen uitzondering. Dat de kroonprinses prima in de Louboutins van haar moeder past, wijst erop dat ze ongeveer dezelfde schoenmaat heeft als haar moeder. Wat ons dan weer een gigantisch voordeel lijkt, want dat betekent dat Máxima en Amalia naar hartenlust schoenen kunnen uitwisselen.

Steeds meer designmerken houden tegenwoordig (gelukkig maar!) ook rekening met de vele verschillende voeten in de wereld en bieden een breder scala aan schoenmaten aan. En ach, met blarenpleisters kom je ook een heel eind. Volgens ons zit ’t wel goed met die schoenencollectie, daar in Huis ten Bosch.

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws