5x kerstfilms die je met de hele familie wil kijken

Gezelligheid gegarandeerd!

Er is niks leuker dan tijdens de kerstdagen met de hele familie kerstfilms kijken en oude herinneringen ophalen. Deze 5 pareltjes op Disney+ mag je niet missen.  

1.The Muppet Christmas Carol

Geen Kerst zonder een versie van A Christmas Carol van Charles Dickens. En zeg nu zelf: die met de Muppets is toch de allerleukste? Michael Caine speelt de vrekkige Scrooge, die alleen thuis op kerstavond een stel geesten op bezoek krijgt. Ze voeren hem mee naar zijn verleden, heden en toekomst, wat bepaald geen lolletje is. Onderweg komt hij de arme Bob Cratchit (Kermit de Kikker) en zijn gezin tegen, die Scrooge leren wat de échte betekenis van Kerstmis is.

2.Home Alone

Deze alltime favorite moeten we elke kerstperiode weer een keertje kijken. Zowel deel 1 als 2, over Kevin (Macaulay Culkin) die alleen achter wordt gelaten door zijn ouders en moet dealen met twee boeven, staan allebei op Disney+. Wist je dat Home Alone 2: Lost in New York dit jaar alweer zijn dertigste verjaardag viert? Bonus voor alle New York-fans: in deze film komen de heerlijkste beelden voorbij van de big apple in kerstsferen.

3.Disenchanted

Vijftien jaar na de filmhit Enchanted is er nu een vervolg: Disenchanted, mét de originele cast, onder wie Patrick Dempsey, Amy Adams, James Marsden en Idina Menzel. Giselle en Robert (Amy en Patrick) zijn inmiddels vijftien jaar getrouwd, maar zij is op zoek naar meer spanning. Ze doet een beroep op de magie van Andalasia, maar verandert per ongeluk hun hele stadje in een levend sprookje. In een race tegen de klok moet ze de betovering zien te verbreken en haar gezin redden.

4.Noelle

Anna Kendrick als kerstvrouw, dat is al bij voorbaat grappig. Ze speelt Noelle Kringle, de dochter van de kerstman. Als haar vader komt te overlijden, moet eigenlijk haar broer Nick de kerstmannentraditie voortzetten, maar hij heeft last van koudwatervrees, vlucht en begint een yogastudio. Noelle krijgt de schuld dat er geen kerstman is, maar als zij zelf de laarzen van haar vader aantrekt, blijkt ze onverwachts de perfecte kerstvrouw.

5.Godmothered

In deze kerstkomedie komt de onervaren fairy godmother Eleanor (Jillian Bell), erachter dat haar beroep verdwijnt. Ze wil de wereld laten zien dat goede peetmoeders nog steeds nodig zijn. Eleanor vindt een verloren brief van een tienjarig meisje met problemen en gaat naar haar op zoek. Wat blijkt, deze Mackenzie (Isla Fisher) is nu een veertigjarige alleenstaande moeder, die niet meer in happily ever after gelooft. Kan ze haar redden met een geluksmake-over? 

Tekst: Jill Waas | Beeld: Disney+

Laatste nieuws