Deze dagelijkse stap levert je een stralende huid op

Het blijkt een stuk makkelijker dan we dachten!

We willen allemaal het liefst een stralende, gezond uitziende huid. Hoewel je zou verwachten dat je daar heel veel moeite voor moet doen, blijkt een simpele stap in je huidverzorgingsroutine al voldoende. Herhaal dit elke dag en je zult zien dat je huid met sprongen vooruit gaat!

Glowy skin

Mindbodygreen sprak hierover met Renée Rouleau, een schoonheidsspecialiste die een hoop bekende mensen in haar klantenkring heeft. Denk aan Demi Lovato, Alicia Keys en Sofia Vergara. Stuk voor stuk vrouwen met een stralende egale huid. Rouleau is dus de juiste persoon voor prangende schoonheidsvragen.

Skincare onder de loep

Nadat je je skincare routine hebt gedaan, is het volgens Rouleau belangrijk dat je goed kijkt wat je vervolgens op je huid smeert. Zelf heeft ze een beauty shelf thuis met de fijnste producten, en weet ze hoe leuk het is om alle producten te gebruiken. Toch dien je hier goed mee op te passen, waarschuwt de schoonheidsspecialist. "Je huid kan maar zoveel absorberen, dus blijf bij één serum met herstellende ingrediënten, zoals peptiden en antioxidanten."

Elkaar complimenteren

Wanneer je na het scrubben en reinigen van je huid alle poriën open hebt staan, zal een serum nog beter werken. Maar als je verschillende serums bij elkaar gebruikt zonder te kijken of ze elkaar wel complimenteren, kan dit juist averechts werken voor je huid. En dan liggen puistjes of een geïrriteerde huid al snel op de loer.

Door de juiste producten routinematig te gebruiken, zal je huid veel sneller het effect laten zien. En al die andere potjes en smeersels in de badkamer? Die gebruik je maar voor een spa-dagje!

Bron: Mindbodygreen, Marie Claire | Beeld: iStock