Indrukwekkend: het effect van de zon op je huid in beeld

Erg confronterend...

Smeren, smeren, smeren... Want de zon is schadelijk voor je huid en zorgt voor veroudering. Dat weet je nu wel. Maar doe je het ook? Onderstaand filmpje laat goed zien wat het effect van de zon op je huid nou echt is, iets wat je met het blote oog niet kunt zien.

Schokkend

Iedereen wordt geboren met een perfecte huid. Maar als het zonnetje dan eindelijk schijnt, is zonnebrand niet altijd het eerste waar je aan denkt. Een lekker kleurtje krijgen, dat is wat je wil! Al is dat toch niet de beste gedachtegang.

Artiest Thomas Leveritt vroeg voorbijgangers om zichzelf in UV-licht te bekijken. En wat ze zagen, was even schrikken. Een UV-lamp kan nog niet zichtbare veranderingen aan je gezicht zien. Vooral kleine vlekjes, sproeten en rimpels, die door de zon zijn ontstaan. Het resultaat is onderstaand filmpje, waarin je goed kunt zien hoe de zon je huid nou echt aantast.

Boodschap

De makers van de video brengen ook in beeld hoe zonnebrandcrème je huid beschermt. De crème wordt zwart in het UV-licht, een teken dat er geen zonnestralen worden doorgelaten. Leveritt wil een duidelijke boodschap overbrengen, met deze video: je hebt maar één huid, dus zorg er goed voor.

Bron: Grazia | Beeld: iStock