Estelle Cruijff en dochter Joëlle Gullit in gesprek: 'Als kind begrijp je dat niet'

'Als je ouder wordt, snap je het en heb je er vrede mee.'

Als Estelle Cruijff (44) en dochter Joëlle Gullit (24) in gesprek zijn, gaan ze geen enkel onderwerp uit de weg. Of het nu over voetballers, Chanel-tassen, astrologie of botoxsnoetjes gaat: alles is bespreekbaar. Voor de nieuwste Beau Monde ging het moeder-dochter-duo om de tafel en bespraken ze onder andere hun bijzondere band en de impact van bekendheid.

Beste vriendinnen

Estelle en Joëlle zijn niet alleen moeder en dochter, maar ook beste vriendinnen. "Ze was 20 toen ze me kreeg, dus ze is jong vergeleken met andere moeders. We bellen dagelijks en bespreken alles. We zijn heel open en vertrouwelijk met elkaar", vertelt Joëlle. Moeders vult aan: "Al zijn er natuurlijk grenzen. Ik hoef niet te weten wat ze met haar vriendje uitspookt. En ik vertel haar niet alles over mijn dates." Samen stappen gebeurt dus ook weleens. "Joëlle vraagt gerust of ik met haar en haar vriendinnen meega. Mijn moeder was een ouderlijk type. Lief en zorgzaam, maar no way dat ik met haar uitging."

Altijd in de schijnwerpers

Opgroeien met beroemde ouders was niet altijd even leuk voor Joëlle. "We zijn nooit anoniem. Vroeger had ik daar meer last van. Waar we ook waren, welke uithoek ter wereld ook, mensen wilden de aandacht van papa (de beroemde voetballer Ruud Gullit, red.)", vertelt ze aan Beau Monde. "Als kind begrijp je dat niet: laat ons met rust, ik wil met mijn vader zijn. Als je ouder wordt, snap je het en heb je er vrede mee. Al is het niet altijd even makkelijk, zeker in donkere tijden, bijvoorbeeld toen mijn ouders gingen scheiden en iedereen het erover had."

Een Hollywoodfilm

Al zorgde die fame er ook voor dat ze een bijzonder glamoureuze jeugd had. "We hebben een tijdje in Los Angeles gewoond toen papa trainer was van LA Galaxy. Ik was elf jaar, helemaal gek van High School Musical en ineens was het normaal dat je Vanessa Hudgens voorbij zag lopen. Robbie Williams, Lindsay Lohan, Jay-Z, we kwamen ze gewoon tegen", aldus Joëlle. "Het was alsof we letterlijk in een Hollywoodfilm waren beland. En het was er zo mooi en glamourvol. Van de kastjes op school tot aan de boetiekjes."

Fake

Estelle woonde er ook graag: “Ik zou morgen nog terugverhuizen, zo leuk vond ik LA. Iedereen was aardig. Dan kun je wel zeggen: dat is nep, ze menen het niet. Maar dat maakt mij niet uit. Ik heb liever dat iemand die ik niet ken 'Oh my God, you look amazing' tegen me zegt en me een fijn gevoel geeft, dan dat een vreemde nors tegen me doet en ik het idee krijg dat ik op eieren moet lopen. Doe mij maar fake. Waarom niet? Die mensen hoeven toch niet op mijn begrafenis te komen?”

Het hele interview met Estelle en Joëlle lees je in de nieuwste Beau Monde. Vanaf woensdag 7 september overal verkrijgbaar!

Interview: Sandra ten Brink | Foto: Martika de Sanders | Styling: Badr Amajjar | Visagie: Marloes Bovelander | Beeld: BrunoPress