Bettina Holwerda blikt terug op Grease-auditie: ‘Ik wilde me eigenlijk niet opgeven’

Even leek het erop dat Bettina niet in Grease zou spelen.

Premiere De Nog Grotere Slijmfilm

Jim Bakkum en Bettina Holwerda kropen gisteravond tijdens de Musical Awards, the Kick-Off-concert op het Museumplein, opnieuw in de huid van Danny en Sandy. Hiervoor brachten de twee een indrukwekkende Grease-medley ten gehore. Bettina vond het geweldig om weer even haar oude karakter te spelen en blikt op Instagram terug op deze bijzondere avond én haar Grease-auditie. 

Lovende reacties

De Grease-medley was gisteravond een feestje om naar te kijken en luisteren, en dat leverde Jim en Bettina veel lovende reacties op. “De reacties zijn zo overweldigend en te lief voor woorden”, reageert Bettina hierop op Instagram. 

“Het was veel specialer dan we ooit hadden kunnen bedenken”, gaat de zangeres verder. “Omdat ik me ’s middags tijdens de soundcheck weer even zestien jaar terug waande en Posy even aankeek naast het podium en toen extra besefte wat er allemaal uit voort is gekomen.” Hiermee doelt Bettina op het feit dat ze haar echtgenoot Jim dankzij Grease leerde kennen, en dat de twee nu samen drie kinderen hebben. 

Grease-auditie

Hoewel Grease voor Bettina een heel bijzondere klus was, zou ze zeventien jaar geleden bijna geen auditie hebben gedaan voor de rol van Sandy. “Weet je dat ik me eigenlijk niet wilde opgeven voor de audities van Grease in 2005?”, deelt ze in een andere post. “Ik had namelijk mijn zinnen gezet op de musical Cats. Maar toen ik van acht kanten de opmerking kreeg: ‘Je moet echt gaan, je maakt een heel grote kans om Sandy te worden!’, heb ik me toch opgegeven.” 

De musicalster vervolgt dat al bekend was dat Jim de rol van Danny voor zijn rekening zou nemen. “Dus heel veel hing af van onze chemie en klik”, legt ze uit. Gelukkig bleek die chemie er tijdens de auditie zeker te zijn. “Het ging als vanzelf, het zingen en het spelen. En toen wist ik eigenlijk al dat ik de rol had (al was die keuze niet unaniem geweest.)” 

Ook beloofde Jim na de auditie contact te houden met Bettina. “Hij heeft wel woord gehouden”, vertelt ze daarover. 

Beeld: BrunoPress