Bettina Holwerda: 'Als een relatie stopt, is dat altijd lastig'

"Ik had toen een fuck de liefde-fase"

Bettina Holwerda is al jaren dolgelukkig met manlief Jim Bakkum. Maar het was niet altijd rozengeur en maneschijn in de liefde. Dat vertelt de actrice in gesprek met Beau Monde.

Zoenen met een bekende

Eerst wat meer over Bettina’s rol: hoe zit het eigenlijk met Angela? “Zij valt op Ibiza voor een barman (Juvat Westendorp, red.). Hij blijkt ingehuurd om Angela te versieren, maar dan worden ze echt verliefd. Juvat is een vriend van Jim, dus ik heb vooraf wel gevraagd: ‘Vind je het niet gek dat ik met hem ga zoenen?’ Maar Jim was heel relaxed en zei: ‘Nee hoor, en als je denkt dat het beter is om met tong te zoenen, moet je dat gewoon doen.’ We snappen gelukkig goed van elkaar hoe zoiets werkt. En je kunt het slechter treffen dan Juvat te moeten zoenen, toch?”

Gebroken harten

Bettina zou niet zeggen dat ze zelf ooit een ‘fucker in de liefde’ is geweest. “Niet in de zin dat ik mannen slecht behandeld heb. Maar ik ben wel degene geweest die de relatie die ik had voordat ik Jim leerde kennen, heeft verbroken. Mijn ex was een fantastische jongen en voor hem was ik het helemaal. Als jij dat dan anders voelt, voel je je wel een fucker in de liefde. Je denkt altijd: ik wil niet degene zijn met wie iemand het uitmaakt. Maar eigenlijk is het net zo hartverscheurend als je het zelf moet doen.”

Go with the flow

Toch heeft Bettina toen ze jonger was weleens gedacht dat het allemaal niks werd. “Dan was ik weer eens verliefd op iemand die onbereikbaar was en zat ik met muziek op te zwelgen in mijn slaapkamer. Die tragische kant van liefdesverdriet heeft ook wel iets. Voordat ik Jim ontmoette, had ik ook een fuck de liefde-fase. Het liep niet lekker met mijn toenmalige vriend, en als een relatie stopt die je samen hebt opgebouwd, is dat altijd lastig. Op dat moment hoefde het even niet meer voor mij. Maar dan word je toch weer verliefd en denk je: go with the flow, we zien wel waar het schip strandt.”

Erg gezegend

Inmiddels is Bettina alweer elf jaar samen met ‘haar’ Jim. Net als ieder ander stel hebben ze weleens bonje, maar over het algemeen gaat het erg goed. “Ik voel me bevoorrecht dat ik al zo lang zo’n geweldige liefde heb met Jim. Het is fijn hoe hij mij support, en andersom doe ik dat bij hem ook. Voor deze film moest ik naar Ibiza en dan zegt hij meteen: ga, ik regel het thuis! Hij is ook de eerste die ik bel als ik me ergens niet goed over voel, en dan weet hij dat te relativeren. We zijn eigenlijk elkaars beste vriend. […] Natuurlijk denk ik ook weleens: vanavond heb ik even geen zin in jou, ik ga lekker alleen op bed een serie kijken. Maar het grootste deel van de tijd voel ik me heel gezegend met de relatie die we hebben.”

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress