Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het meest opvallende modenieuws van deze week.

Shoppen zonder kids: Designer Outlet Roosendaal opent Rosie's Play Area

Dit voorjaar werd het winkelaanbod in Designer Outlet Roosendaal niet alleen uitgebreid met verschillende winkels en horecagelegenheden, maar ook met nieuwe speeltuin Rosie's Play Area. Een waar paradijs voor kinderen van alle leeftijden, zodat een dagje naar de outlet leuk is voor het hele gezin. Er zijn drie grote klim- en speeltoestellen en twee grondtoestellen verdeeld over verschillende levels, ook overdekt voor regenachtige dagen. Terwijl jij lekker ontspannen en met hoge kortingen shopt bij winkels als Levi's, Scotch & Soda, Karl Lagerfeld, Guess en nog veel meer, hebben de kinderen maar liefst 350m2 een speeltuin waar ze zich kunnen vermaken. Meer informatie over de outlet vind je hier.

Timberland en CLOT geven een nieuwe invulling aan de iconische bootschoen

Timberland en CLOT slaan voor het eerst de handen ineen voor een collectie met zorgvuldig ontworpen producten die het beste van beide merken weerspiegelen. De samenwerking richt zich op Timberland's iconische 3-Eye Lug Handsewn bootschoen, opnieuw vormgegeven met CLOT's kenmerkende ontwerpdetails wat op het oosten geïnspireerd is. De slip-on-stijl, waarbij vakmanschap centraal staat, heeft een traditionele handgenaaide constructie waarbij gebruik wordt gemaakt van eco-innovatieve materialen. Maar er is meer: een capsule van workwear-geïnspireerde kleding. De collectie bestaat uit workwear met op het oosten geïnspireerde details en maakt gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen. Je shopt de items hier.

ARMEDANGELS opent eerste pop-up winkel

Vanaf 1 t/m 31 augustus augustus vind je de eerste pop-up store van ARMEDANGELS in de historische De Rode Winkel in Utrecht. Het winkelconcept met strakke vormen en materialen past goed bij het duurzame ARMEDANGELS. De winkel is CO2-vriendelijk ingericht en biedt klanten een inspirerende winkel- en merkbeleving en een exclusief inzicht in de duurzame productwereld en missie van ARMEDANGELS. Je shopt er de tijdloze basic high lights en de actuele herfstcollectie. Alvast online spieken naar de collectie? Dat kan hier.

G-Star lanceert 'The Boyfriends' collectie

Als je een nieuwe jeans zoekt, is G-Star the place to be. Al sinds 1989 staat het merk bekend om de mooie en kwalitatief hoogwaardige spijkerbroeken en dat is anno 2022 nog steeds het geval. 'The Boyfriends' collectie is de nieuwste en geloof ons: je wordt er hebberig van! Een hele collectie aan stoere, baggy jeans in verschillende wassingen. De nieuwste modellen zijn de ARC 3D (lage taille en tapered leg) en de TYPE 89 (strait leg en hogere taille). We kunnen wel stellen dat een goede boyfriend jeans een musthave in je garderobe is, dus bekijk de collectie snelhier.

Levi’s® en GANNI slaan handen ineen

Geïnspireerd door hun nieuwe liefde voor tuinieren, komen Levi’s® x GANNI terug met een collectie geïnspireerd door Moeder Natuur. De achtdelige collectie, gemaakt van tenminste 55% gecertificeerd biologisch katoen en natuurlijke kleurstoffen van echte planten en mineralen, onttrokken met waterbesparende technieken, wordt gekenmerkt door zijn gedempte tinten en eenvoudige silhouetten voor zowel de tuin als de stad, van Kopenhagen tot San Francisco en terug. De collectie is beschikbaar in een ruim aantal maten en brengt hulde aan inclusiviteit en duurzaamheid. Je shopt de collectie hier.

Wil je hebben: New Balance introduceert de 9060

Sneaker nieuws! New Balance heeft met trots het nieuwe 9060-silhouet geintroduceert, een model geïnspireerd door de 99x-serie uit de vroege jaren 2000 en de ‘performance’ geschiedenis van het merk. De 9060 bestaat uit bekende onderdelen van eerdere modellen, maar dan opnieuw toegepast met een modernere en expressieve invalshoek. Deze nieuwe release is gemaakt van hoogwaardig suèdeleer en mesh voor een premium look en feel. En nog meer goed nieuws: in de loop van 2022 worden er meer kleurvariaties uitgebracht. Je shopt 'em hier.

O My Bag Sample Sale

Voor in je agenda: de O My Bag sample sale! Eigenaresse Paulien Wesselink begon 11 jaar geleden als pionier in fair fashion met een reis naar India. Haar missie is even simpel als ambitieus; changing the world, one bag at a time. Zo heeft O My Bag bijvoorbeeld een speciale lijn van vegan leer, gemaakt van de schil van appels. Ook hebben ze vanwege de support voor de Pride Maand de geweldige Rainbow Webbing strap gelanceerd, waarvan de gehele opbrengst naar de Naz Foundation gaat. Een mooi merk met een nog mooier verhaal dus en jij shopt de items van vrijdag 26 tot en met maandag 29 augustus (online omybag.nl of in de winkel op de Ceintuurbaan 117H te Amsterdam) voor mooie prijzen. De nieuwe collectie zien? Dat kan hier.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!