Zomerjurkeninspiratie: de favoriete merken van hertogin Kate Middleton

Say no more!

In de zomer kunnen we de hertogin van Cambridge uittekenen in een zwierige, kleurrijke midi-jurk. Wat hebben de favoriete merken van Kate dit seizoen voor ons in petto?

The Kate Effect

Kate staat bekend om haar klassieke jurken, die ze steevast bij dezelfde kledingmerken shopt. Meestal zijn de exemplaren die ze kiest in no time uitverkocht na een openbare verschijning van de hertogin: The Kate Effect wordt het ookwel genoemd. Zijn het deze zomerjurken die binnenkort als warme broodjes over de toonbank vliegen?

1. Ghost

Een duidelijke favoriet van Kate is het Britse merk Ghost, een label met een groot aanbod vrouwelijke, klassieke (bloemen)jurken. Ghost is maar wat trots op zijn koninklijke fan, die ervoor zorgt dat de (web)shop in groten getale wordt bezocht na weer een nieuw kiekje van de Cambridges.

Dit seizoen gaat het merk lekker door met het produceren van Kate-proof jurken. Lees: lang, zwierig, vrolijk en niet te gewaagd voor een toekomstige koningin. Zien we de hertogin binnenkort in een van deze modelletjes?

2. L.K. Bennet

Voor de wat formelere looks neemt Kate graag haar toevlucht tot het Londense merk L.K. Bennett, dat ook zeer geliefd is bij prinses Sofia van Zweden. Daarnaast is het merk Official Ladies Fashion Licensee van Royal Ascot dit jaar, wat inhoudt dat er een speciale kledinglijn is ontworpen voor de bezoekers van de exclusieve paardenrace. De designs zijn elegant en zomers: we kunnen ons goed voorstellen dat de Britse elite in deze jurken aan de kant van de renbaan verschijnen. Al is het opletten geblazen, want blote schouders zijn uit den boze als je tijdens het evenement de Royal Enclosure wilt betreden...

3. Reiss

Gedurende haar eerste jaren als royal werd de hertogin wel de 'officieuze ambassadrice van Reiss' genoemd, omdat ze talloze keren schitterde in creaties van het Britse merk. Bij belangrijke gelegenheden welteverstaan, zoals op haar verlovingsfoto's en bij haar ontmoeting met de Obama's. The Kate Effect was hierbij zeker van toepassing, want de website van Reiss werd zoveel bezocht dat de webshop zelfs crashte. Inmiddels werkt alles weer en kunnen we er classy jurkjes aanschaffen die niet misstaan op een zomerse bruiloft of tuinparty.

View this post on Instagram

A post shared by REISS (@reiss)

View this post on Instagram

A post shared by REISS (@reiss)

4. Beulah London

Je kunt wel zeggen dat de hertogin erg vaderland getrouw is, want Engelse merken domineren in haar kledingkast. Beulah Londen is een merk met een missie: het bestrijden van moderne slavernij met behulp van luxury fashion. In de jurken van Beulah laat Kate zich dus ook van haar liefdadige kant zien.

De rode maxi-jurk die Kate afgelopen jaar meerdere keren droeg, is nog steeds verkrijgbaar in de webshop van Beulah. Het zou ons niet verbazen als we Kate deze zomer nog een keer in een van de ethische en romantische creaties zien.

5. Boden

Boden staat voor kleur, vrolijke printjes en unieke details. Niet alleen van de jurken is Kate fan: de truien van dit merk zijn ook volop te vinden in de kledingkast van de Cambridges. Ze droeg er onder andere eentje op de kerstfoto van afgelopen jaar. Een Duchess approved label voor ieder seizoen, dus!

View this post on Instagram

A post shared by Boden (@boden_clothing)

View this post on Instagram

A post shared by Boden (@boden_clothing)

Dus moet jouw zomergarderobe nog even goed aangevuld worden en zwijmel je altijd weg bij de outfits van Kate? Schaf dan een paar pareltjes van jurken van deze mooie merken aan en je loopt er voortaan bij als een hertogin.

Bron: Beau Monde | Beeld: Brunopress, Instagram