Edsilia Rombley: 'Het moederschap is een grote uitdaging'

"Je bent er, je mag er zijn en je bent wie je bent"

Edsilia Rombley schoof aan bij Klassiekers met Kleinsma waar ze samen met Simone Kleinsma het rijke archief van de Nederlandse muziek besprak. Maar ook haar ervaring met het moederschap kwam aan bod.

Uitdaging

De zangeres merkt dat mensen al snel ontevreden zijn met hun uiterlijk, zo ook bij haar dochters. "Ik heb twee meiden van 8 en 11. Mijn dochters zijn soms al bezig met hoe ze eruitzien en dat anderen dat dan misschien niet mooi vinden", vertelt ze. "Dan denk ik 'Schatjes, please...' Ik probeer ze juist bij te brengen dat het mooi is om anders te zijn. Het is een grote uitdaging hoor, het moederschap."

Onzeker

Maar niet alleen bij haar dochters, ook om zich heen ziet en hoort Edsilia dat mensen vaak onzeker zijn. "Mensen raken weleens onzeker, ze raken zichzelf kwijt... Ik hoop dat mensen de waarde van zichzelf hoog blijven houden. Je bent er, je mag er zijn en je bent wie je bent", zegt ze. "Vind jezelf niet te lelijk of te dik. Mensen moeten van zichzelf gaan houden. En als je wil verbeteren in iets, dan moet het zijn omdat jíj het wilt of voelt,"

Zelf vindt ze het juist mooi dat iedereen anders is. "Dat maakt het dat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren", vervolgt Ze. "Je moet je niet schamen om wat je hebt."

Eerbetoon

Eerder bracht Edsilia een eerbetoon aan haar eigen moeder door een lied aan haar op te dragen. "Mijn moeder is een belangrijke factor in mijn leven", vertelde ze. "Als alleenstaande vrouw heeft ze drie kinderen grootgebracht en dat was zeker niet altijd gemakkelijk. Ik heb er echt respect voor hoe zij dat in haar eentje heeft gedaan."

Bron: Klassiekers met Kleinsma | Beeld: BrunoPress