Elegance tipt: de leukste to do's

Maak je aantekeningen in je agenda?

Van een hippe lunchtent tot romantisch dineren en van een nieuw shopadresje, niet te missen festival en must see bioscoopfilm: iedere maand staat er een nieuwe to-do agenda voor je klaar.

Fête du Champagne & Vins

Fête du Champagne & Vins is terug van weggeweest! Na twee onvergetelijke zomeredities gooide corona roet in het eten. Maar na een periode zonder evenementen komt jong en oud nu weer samen om te genieten van het Franse Champagnefestijn. Tijdens het Hemelvaartweekend in het Rembrandtpark in Amsterdam wanen bezoekers die van een glaasje en lekker eten houden zich in een waar Frans paradijs. Denk aan bubbels, muziek en hoogstaande Franse gerechten en proeverijen. Speel Petanque of sabreer een fles Champagne met op de achtergrond livemuziek en entertainment en als afsluiter in de avond verschillende Dj's om het feest compleet te maken. Meer info vind je hier.

Mindspace

We mogen al een tijdje weer naar kantoor, maar deels thuiswerken is er bij de meeste bedrijven toch in gebleven. Daar kun je blij mee zijn, of niet. Want je woonkamer is misschien niet de meest inspirerende plek, je mist mensen om je heen en het is lastiger om je werk aan het einde van de dag af te sluiten. Ooit aan een flexplek gedacht? Mindspace is the place to be! Er zijn prachtig ontworpen boetiekflexruimtes die zo zijn ingericht om het creatieve proces te stimuleren. Ook worden er verschillende yoga- en pilateslessen aangeboden, zodat je ruimte kunt maken voor nieuwe ideeën. Verder zijn er zijn altijd inspirerende mensen in de buurt en is Mindspace servicegericht: ze nemen de praktische zaken voor huurders uit handen, zodat je laptop het enige is waar je aan moet denken. Meer info vind je hier.

Nagenieten van de Ever Evolving Talks by Calik Denim

Ever Evolving Talks by Calik Denim maakte op dinsdag 19 april een succesvolle comeback in Theater Amsterdam, na twee jaar door corona gedwongen afwezigheid. Ontworpen als een live platform voor gedachten en ideeën, is Ever Evolving Talks by Calik Denim uitgegroeid tot een podium voor toekomstige inzichten en een bolwerk van originele ideeën. Het is een plek waar de mode-industrie gedachten, ideeën en innovaties bespreekt waarmee niet alleen impact wordt gemaakt op de mode-industrie, maar veranderingen ook bewerkstelligt worden die leiden tot een betere wereld voor iedereen.

Tijdens deze editie kwam de mode-industrie samen in Amsterdam om de post-COVID wereld te bespreken en na te denken over hoe merken zich moeten aanpassen en over kansen en uitdagingen zoals Metaverse en Web 3.0 en duurzaamheid. Het was een moment van verbinding, van heroverweging en nieuwe mogelijkheden. Om aan het eind van de dag met frisse ideeën over een mogelijke toekomst naar buiten te stappen. Was jij er niet bij? No worries, hier kun je nog nagenieten van de inspirerende dag. En houd de website in de gaten voor de volgende editie in 2023!

Helling 7

Helling 7 is gevestigd op een oude scheepshelling aan de oever van het IJ waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de hele stad. Het restaurant is gebouwd van oude stukken metaal en schroot wat rondslingerde op de scheepswerf, hierdoor maakt het de locatie voor een groot deel circulair en geeft het een mooie industriële, rauwe look. Daarnaast heeft Helling 7 een grote open keuken waar op echt vuur gekookt wordt. Chefs Carl Gast, Dirk Mooren en Steve Kost laten zien hoe lokale duurzame ingrediënten, geweldige gerechten worden wanneer ze worden gegrild op houtskool. Het terras van Helling 7 gebouwd op een helling waar vroeger boten op werden gerepareerd waardoor het een van de grootste rooftop terrassen is die Amsterdam momenteel kent. Meer info vind je hier.

AAN DE KOOT

Een nieuwe strandtent, zonder opsmuk. Dat is AAN DE KOOT, dat als pop-up is geopend in Scheveningen. De strandtent, een knipoog naar de mondaine Cote D’Azur, houdt het graag simpel. Geen moeilijke liflafjes of ingewikkelde drankjes. Een strandtent zoals deze is bedoeld, waar je kan je eten, drinken en dansen. Daarnaast zal de pop-up strandtent komend seizoen het decor zijn van diverse strandfeesten van verschillende organisaties, denk aan Terug Naar Toen en Happy Feelings. Maar ook filmavonden in de buitenlucht, veel livemuziek, diner events, kids clubs en meer te gekke beach events. Aan het eind van het seizoen wordt de tijdelijke locatie afgebroken om plaats te maken voor een permanent strandpaviljoen dat het hele jaar geopend zal zijn. Meer info vind je hier.

Zen Caravan

De ZEN Caravan is de reizende yoga studio die vanaf dit voorjaar weer langs verschillende campings in Nederland reist. Met de ZEN Caravan kun je, samen met het Scheveningse zen couple Joy & Eddie, een weekend op laidback retreat. Zo'n retreat brengt je uit je huis en in de natuur en bestaat uit yoga by Joy, Live muziek by Eddie, sound experiences, meditatie, wandelingen en volop tijd voor avontuur, zelfonderzoek en lekker jezelf zijn. Dit alles op unieke campings midden in de mooie Nederlandse natuur en met like-minded mensen. Na het weekend kom je weer puur en relaxed thuis. Meer info vind je hier.

Een nieuw restaurant ontdekken, de mooiste flex werkplekken vinden, een festival dat je niet mag missen, een shopadresje waar je écht naar toe moet en nog veel meer... Ga jij er graag op uit? Dan kun je hier je hart ophalen. Iedere maand vind je hier op Elegance een nieuwe uitagenda met hotspots die je niet wilt missen.