Renee Zellweger: 'Een producer wilde dat ik mijn kleren uit trok'

De actrice over de liefde, de corona-lockdowns en waarom ze uit de spotlights verdween.

Ondanks de coronapandemie was het een mooi jaar voor Renee Zellweger (52). Ze vond de man van haar dromen en is te zien in de nieuwe miniserie The Thing About Pam. Aan Harper's Bazaar vertelt ze hoe ze opnieuw de liefde vond, hoe ze genoot van de corona-lockdowns en waarom ze uit de spotlights verdween.

Showbizz-break

Renée was een bekende in de showbizzwereld nadat ze de single moeder Dorothy Boyd in Jerry Maguire speelde en natuurlijk de iconische Bridget Jones-films maakte. Maar toen verdween ze. Van 2010 tot 2016 hoorden we niks meer van de actrice. "Ik moest even niks te doen hebben", vertelt ze over die periode. "Ik was eraan toe om niet vooraf al te weten wat ik de komende twee jaar zou doen. Ik wilde dingen gewoon laten gebeuren." Die stap terug nemen was het waard. Ze ging de schoolbanken weer in, reisde veel over de wereld, werd verliefd, ging door een break-up en nam een paar honden in huis - het was alles waar ze op hoopte.

Vreemde dingen

Die rust had Renee nodig, want het showbizz-wereldje is niet altijd makkelijk. Jaren na haar rol van Tami in Reality Bites kwam ze erachter dat ze achter haar rug om de bijnaam Tami Bimbo had gekregen van de crew. Ook heeft ze weleens vreemde dingen meegemaakt op sets. "Toen een producer wilde dat ik mijn kleren uittrok", vertelt ze over het moment dat zich in haar jongere jaren afspeelde. "'Drink dit wijntje, dan doe je het wel' zei hij. Ik dacht alleen maar: ik neem dat wijntje wel, maar ik wil ook een telefoon. Want ik moet nú iemand bellen."

Comeback

Maar toen maakte ze een aantal jaar terug een comeback. En wat voor één! Ze mocht direct een Oscar in ontvangst nemen voor Beste Actrice voor haar rol van Judy Garland in de film Judy. Iedereen wilde weten wat haar volgende stap zou zijn, maar toen sloeg Covid-19 toe. Haar werk kwam weer stil te staan, ze verloor een goede vriendin, maar vond ook de liefde bij presentator Ant Anstead.

Het lockdown leven beviel haar wel. "Het was geweldig! Op de verschrikkelijke gevolgen voor de samenleving na, ben ik absoluut gemaakt voor het pandemie-leven", vertelt ze. Ze bracht haar dagen voornamelijk in en rondom het huis door. "Ik was iedere dag buiten, dingen aan het bouwen en planten. Door de stilte word je creatief. Druk zijn is de vijand van creativiteit."

Bron: Daily Mail, Harper's Bazaar | Beeld: BrunPress