Halle Berry over liefde, carrière en haar gezin: 'Het voelde alsof er nog iets ontbrak'

De actrice voelt zich beter dan ooit.

Ouder worden is geweldig! Tenminste, dat is hoe Halle Berry (55) erover denkt. De actrice voelt zich beter dan ooit en vertelt openhartig over carrière, gezinsleven, liefde en gezondheid: “Voor de eerste keer in mijn leven loopt alles op rolletjes.”

Happy Halle

De actrice verraste haar Instagram-volgers onlangs met een sportief kiekje vanaf haar skateboard, in bikini. Dat actrice Halle Berry een jaloersmakend figuurtje heeft weten we al langer, maar nu verklapt de moeder van twee dat ze zich ook van binnen helemaal in vorm voelt.

“Toen ik in de dertig was, richtte ik mij heel erg op mijn carrière, maar had ik de wens om een gezin te stichten en moeder te worden. Dus het voelde alsof er nog iets ontbrak”, vertelde Halle onlangs in AARP Magazine. “Toen ik in de veertig was, besloot ik tien jaar thuis te blijven om kinderen te krijgen en moeder te zijn. Maar mijn carrière miste ik en ik verlangde ernaar om weer aan het werk te gaan. Nu ik in de vijftig ben heb ik mijn kinderen, mijn carrière en eindelijk liefde op een oprechte, betekenisvolle manier. Voor de eerste keer in mijn leven loopt alles op rolletjes.”

Relatie

Hoe zit het eigenlijk met de liefde? Meerdere keren zag Halle haar huwelijken op de klippen lopen, maar nu is ze dolgelukkig met muzikant Van Hunt. Ze zijn niet getrouwd, maar hebben wel een ‘commitment ceremony’ georganiseerd. “Ik geloof er echt in dat ik nu mijn persoon gevonden heb. Ik heb me niet eerder zo gevoeld.”

Age is just a number

Juist omdat Halle zich met de jaren alleen maar beter voelt, wil ze dat we afstappen van de stereotypen die we bij sommige leeftijden hebben. “We worden allemaal ouder. Onze huid gaat rimpelen en we gaan er anders uitzien”, zegt ze. “Ik zie ook dat mijn gezicht en mijn lichaam veranderen, maar ik heb niet alleen op dat paard gewed. Ik heb altijd al geweten dat schoonheid verder gaat dan het fysieke lichaam waarin je rondwandelt.”

Ze vervolgt: “Ik wil niet iemand zijn die vast probeert te houden aan een jeugdig gezicht en wil juist omarmen wat het belangrijkste is aan mooi zijn: hoe je je leven leeft, wat je anderen teruggeeft, hoe je je met mensen verbindt, hoe je je geest, lichaam en ziel sterker maakt en jezelf voedt, hoe je een betekenisvolle versie van jezelf neerzet. De mooiste mensen hebben iets dat van binnenuit straalt.”

Als een sieraad

Halle wil iedereen aanmoedigen om het ouder worden te omarmen. “Vrouwen krijgen te horen dat ze niets meer waard zijn als ze een bepaalde leeftijd bereiken. Maar ik geloof het tegenovergestelde. De maatschappij zou naar ons moeten kijken alsof we juwelen zijn als we ouder worden. Want hoe ouder vrouwen worden, hoe prachtiger.” Wijze woorden, Halle!

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress