5 Tips om stress op de werkvloer te verlagen

Adem in, adem uit...

Lees ook

Wanneer je iemand vraagt hoe het gaat, krijg je vaak als antwoord: goed, maar erg druk. Het is belangrijk om soms even stil te staan en om te proberen deze drukte en stress te verminderen. Daarom zetten wij vijf tips voor je op een rij om dit op de werkvloer te verminderen.

1. Prioriteiten stellen

Met zoveel verschillende taken, is het belangrijk om iedere dag weer een overzicht te hebben. Bekijk daarom regelmatig welke taken de hoogste prioriteit hebben en voer die als eerste uit. Stel werkzaamheden waar je tegenop ziet niet uit. Wanneer je deze als eerste uitvoert, ben je er vanaf. Ook is het belangrijk dat je omgeving, zoals je bureau, opgeruimd is, dit zorgt namelijk voor rust.

2. Zeg nee

Als je stress ervaart, wordt dit vaak veroorzaakt door een hoge werkdruk. Durf nee te zeggen tegen taken of vragen die niet je prioriteit zijn. Natuurlijk willen we allemaal goed presteren, maar wanneer je teveel hooi op je vork neemt, lukt dit niet.

3. Up-to-date

Zorg ervoor dat je precies weet wat er van jou wordt verwacht. Wanneer dit voor jezelf niet duidelijk is, kan dit veel stress opleveren. Als je taken zwart op wit hebt staan, geeft dit rust.

4. Communiceer

Communicatie tussen collega’s is erg belangrijk. Deel stressvolle situaties en ervaringen én deel tips. Daarnaast is het ook fijn om je gevoel te uiten. Vergeet niet om je soms ook helemaal af te sluiten van werk en tijd te spenderen met vrienden en familie.

5. Pauze

Even weglopen van een stressvolle situatie en jezelf even tijd geven om te denken kan wonderen doen. Na deze korte pauze bekijk je de situatie vanuit een heel ander perspectief. Sta een paar keer per dag op van je bureau en loop even een rondje. Door te bewegen komt er endorfine vrij in je lichaam, waardoor je geluksgevoel kan worden vergroot.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Kate Moss

5 Succesvolle carrièretips van Kate Moss

Eigenlijk voor toekomstige modellen, maar iedereen heeft er wat aan.
LinkedIn

Onbekenden uitnodigen op LinkedIn: wel of niet doen?

Kun je iemand die je niet kent een uitnodiging sturen of is dat not done?
tijdstip

Dit is de beste tijd om je sollicitatie te versturen

De kans dat je opvalt en uitgenodigd wordt voor een gesprek is dan vijf keer zo groot.