Cameron Diaz: 'Ik ben een slachtoffer van hoe de maatschappij verwacht dat vrouwen eruitzien'

Maar dat is nu wel anders.

Cameron Diaz (49) lijkt de afgelopen jaren geen dag ouder te zijn geworden. In een nieuwe podcast vertelt de voormalig actrice over het Hollywood schoonheidsideaal waar ze onder leed en onthult ze haar grootste beauty geheim.

Hollywood-normen

We begrijpen dat het nogal jaloersmakend klinkt, maar het lijkt er toch echt op dat Cameron Diaz niet veel doet om haar stralende huid zo te houden. In de BBC-podcast Rule Breakers doet de actrice een boekje open over haar schoonheidsgeheimen. Tijdens haar acteercarrière voelde ze zich weleens verstikt door de Hollywood-normen, waar schoonheid boven andere aspecten van iemands karakter stonden. Ze steekt dan ook niet onder stoelen of banken dat stoppen met acteren een goede keuze was. “Ik ben een slachtoffer van hoe de maatschappij verwacht dat vrouwen eruitzien”, zegt Cameron in gesprek met podcasthost Michelle Visage.

Voor de spiegel

Cameron vertelt ook dat ze veel tijd voor de spiegel doorbracht, iets dat ze nu als ’toxic’ definieert. “En dan heb je zoiets van: ‘Waarom zit ik hier zo gemeen tegen mezelf te zijn?’ Mijn lichaam is sterk, mijn lichaam is bekwaam”, stelt ze in Rule Breakers. Ze legt uit dat ze zich, nadat ze voorgoed stopte met acteren na haar rol als Miss Hannigan in Annie in 2014, bevrijd voelde. “Het is moeilijk om niet naar jezelf te kijken en jezelf te beoordelen”, aldus Diaz. “De laatste acht jaar, girl. Ik ben net een wild dier, een beest!”

Een miljard producten

Terug naar haar huidige beautyroutine! In de podcast vertelt Cameron dat ze, hoewel ze ‘een miljard producten’ in huis heeft, altijd kiest voor een natural look. In gesprek met Michelle geeft ze zelfs toe dat ze soms dagen haar gezicht niet wast. “Ik doe letterlijk niets. Ik hou ervan om nooit mijn gezicht te wassen”, stelt ze. “Twee keer per maand, als ik geluk heb, denk ik: ‘Oh, ik kan dit er wel opsmeren. Eén keer werkt, toch?'” Het is duidelijk dat skincare niet iets is waar Diaz momenteel haar energie in steekt. Desondanks verschijnt ze keer op keer met een stralende huid, dus tja… Het werpt zijn vruchten af!

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress