Cameron Diaz onthult waarom ze stopte met acteren: 'Het is een enorme opluchting'

In 2018 kondigde ze haar acteerpensioen aan.

Cameron Diaz

In 2014 was Cameron Diaz voor het laatst op het witte doek te bewonderen in de remake van de film Annie. Vier jaar later kondigde ze haar acteerpensioen aan. Aan SiriusXM vertelt ze waarom.

Dochter

Van Charlies Angels en The Mask tot The Holiday, My Sister's Keeper en nog veel veel meer; Cameron speelde in tientallen grote films. Er zal een flink bedrag op haar bankrekening staan, dus voor het geld hoeft ze het niet te doen. Maar dat is niet de reden dat ze stopte met acteren. Ze deed het voor haar zichzelf, haar familie en uiteindelijk vooral voor haar dochter.

'Nu ik moeder ben kan ik me niet voorstellen om 14 tot 16 uur per dag op een filmset te staan en niet bij mijn kind te zijn. En dat wil ik ook niet. Ik zou nooit de moeder kunnen zijn die ik nu ben als ik ervoor gekozen had om door te gaan met acteren', vertelt ze. Cameron en haar man Benji Madden werden begin 2020 ouders van dochter Raddix.

Opluchting

In 2020 liet ze in een interview met Gwyneth Paltrow weten dat 40 the magic number was: 'Ik besloot toen dat ik mijn leven opnieuw wilde gaan leiden, maar dan op een andere manier. Jarenlang werkte ik me kapot van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en dat vrat aan me.' Ze besloot te stoppen met acteren en zich te richten op haar persoonlijke leven en haar relaties met vrienden en familie.

'Voor het eerst in mijn leven ging ik echt voor mezelf zorgen, in plaats van gejaagd door het leven te gaan. Het is een enorme opluchting, hoe gek dat voor sommige mensen misschien ook klinkt. Het is heel intens om altijd maar in 'the spotlight' te moeten leven en aan dat ideale plaatje te moeten voldoen.'

Comeback?

Of we ooit nog een comeback kunnen verwachten? Waar schijnlijk niet. Het leven dat Cameron nu heeft, bevalt haar wel. 'Ik zeg nooit nooit in het leven, zo zit ik gewoon niet in elkaar. Of ik ooit nog een film ga maken? Ik denk het niet. Maar dat weet ik niet zeker, ik heb echt geen idee.'

Personality
  • RTL
  • BrunoPress