Eva Jinek in tranen tijdens talkshow

De presentatrice hield het niet droog.

De oorlog in Oekraïne zorgt bij velen voor een brok in de keel. Ook Eva Jinek hield het vorige week niet droog tijdens haar talkshow. 

Poolse grens

Aan tafel bij Jinek zaten twee gasten, Arjan en Maaike Warmerdam uit Hillegom, die naar de Poolse grens waren gereden om Oekraïense vluchtelingen op te halen en daarna thuis op te vangen. Ze vertelden over de reden achter hun keuze, de bijzondere reis en de eerste ontmoeting met het gezin.

Machteloos

Toen de oorlog begon en het ene na het andere nare nieuwsbericht voorbij kwam, voelde het koppel zich machteloos. Ze wilden iets doen. Nadat ze toestemming hadden gekregen van hun tienerdochters, besloten ze naar Polen te rijden. Een keuze waar mensen eerst goed over moeten nadenken. “Je moet er vanuit gaan dat ze misschien wel een jaar blijven. Je gaat met z’n allen dat avontuur aan”, aldus een vader van het gezin. Ze reden terug naar Nederland met de Oekraïense moeder Carina en haar 13-jarige zoon Sascha.

Tranen

Na afloop van het verhaal hield Eva het niet droog. “Ik kan dit. Komt goed”, zei ze met tranen in haar ogen. Ze herstelde zich en vervolgde: “We gaan het over die klootzak hebben: Poetin. Sorry voor deze talkshow onwaardige taal, maar het moest even.”

Op social media werd duidelijk dat niet alleen Eva het moeilijk had. Ook kijkers waren emotioneel. “Dit zijn de verhalen waarbij ik het niet droog hou. #jinek dit zijn de helden van deze hel” en “Wauw, wat een ontroerend verhaal van Arjan en Maaike die vluchtelingen hebben opgehaald. Wat een mooie mensen!” zijn slechts een greep uit de vele reacties.

Bron: Metro, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws