Dit huis-tuin-en-keukentrucje voor sterke, lange en mooie nagels moet je kennen

Wedden dat je nagels er in een mum van tijd beter uitzien?

Lees ook

We willen allemaal mooie, sterke en lange nagels, maar de werkelijkheid is vaak anders. Vooral in het najaar zijn ze dun, duf en breken ze snel af. Smeersels voor je handen en nagels zijn er genoeg in de drogisterijen, maar wist je dat je het wondermiddel thuis al hebt? Gewoon in de keuken!

Beauty-trucje

Wat heb je nodig? Alleen wat citroensap en een beetje olijfolie. Meng in een kommetje 1 eetlepel citroensap samen met 3 eetlepels olijfolie. Zet het kommetje in de magnetron (±20 seconden). Rust vervolgens je vingertoppen in het kommetje, met de nagels volledig bedekt in het mengsel. Laat dit 10 minuten werken. Herhaal dit dagelijks voor een optimaal resultaat. Handig is om dit trucje elke ochtend en/of avond in je routine mee te nemen. Zo sla je geen dag over en heb je prachtige nagels waar je altijd al van gedroomd hebt.

Vitamine C

Iets wat wij je waarschijnlijk niet meer hoeven uit te leggen is dat citroen een hoge concentratie vitamine C bevat. Niet alleen is dit erg belangrijk voor een gezond immuunsysteem, maar wist je ook dat het de natuurlijke groei van je nagels bevordert? Daarnaast helpt het goed tegen een verkoudheidje of griep. Extra voordeel: citroen is ook een natuurlijk bleekmiddel, wat bij dit beauty-trucje ervoor zorgt dat gelige nagels verleden tijd zijn en er een mooi wit randje ontstaat.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

haar

4 Tips voor voller en dikker haar

De meeste vrouwen dromen van lange, dikke lokken. De gelukkigen onder ons hebben dat van zichzelf, maar veel vrouwen kampen met haaruitval of dunner wordend haar. Benieuwd wat je ertegen kunt doen? Lees dan vooral even verder.
make-up

In beeld: dit is waarom je make-up niet te lang moet gebruiken

Als je een uitgesproken lippenstift hebt die je niet dagelijks gebruikt, kan-ie soms weken of zelfs maanden onderin een la verdwijnen. Om ‘m vervolgens weer te herontdekken en gewoon weer te gebruiken. Het is natuurlijk fantastisch dat het product zo lang mee gaat, maar in werkelijkheid is het niet zo fijn als je denkt.
Vitamine C-serum

De grootste voordelen van vitamine C-serum volgens dermatologen

Geen wonder dat veel mensen hun skincare routine hebben aangevuld met dit product.