Viola Davis: 'Ik vond het doodeng om Michelle Obama te spelen'

Op 17 april gaat de serie The First Lady in premiere.

THE FIRST LADY

Op 17 april gaat de serie The First Lady in première, waarin Viola Davis de rol van Michelle Obama op zich neemt. De actrice biecht op dat ze erg zenuwachtig is en dan vooral om de reactie van Michelle herself.

Privé momenten

"Ik zal je vertellen: het idee dat Michelle Obama de show misschien zal zien houdt me niet alleen bezig, maar houdt me zelfs 's nachts wakker", vertelt ze tijdens een perspresentatie van de serie. "Je wilt niemand beledigen met je vertolking van de rol... We denken allemaal dat we Michelle Obama kennen, maar er zijn ook privé-momenten in haar leven waarbij ik het zelf moest invullen. Ik weet niet hoe ze in bed ligt met Barack of hoe ze haar kinderen opvoed. Het zijn kleine dingen die ik zelf creatief moet oplossen en ik hoop dat ik haar niet beledig."

Beschermend

Ze heeft haar best gedaan Michelle zo goed mogelijk neer te zetten, door veel research te doen. "Ik denk dat ik meer dan honderd keer naar haar podcast heb geluisterd", vertelt ze. "Het is zo specifiek en zo moeilijk want iedereen weet wie Michelle Obama is. Hoe zij haar mond beweegt, zo moet jij je mond bewegen. Hoe zij haar ketting vastpakt, zo moet jij het ook doen."

Het voordeel is dat Viola Michelle heeft mogen ontmoeten. "Ze is precies dat wat je van haar verwacht. Ze is fantastisch. Ze is fantastisch op elke manier. Ze is slim. Ze heeft zelfvertrouwen. Ze is welbespraakt. Ze gelooft in zusterschap." Dat zorgde ervoor dat ze een band voelt met haar rol. "Ik voel me heel beschermend over Michelle. Het is onze taak als acteur om niet te oordelen over iemand die we spelen, maar ik vind haar dope."

First Ladies

In The First Lady krijgen we een kijkje in het Amerikaanse presidentschap vanuit het perspectief van de First Ladies. De serie zal ingaan op het persoonlijke leven van Michelle Obama, Betty Ford en Eleanor Roosevelt. De laatste twee voormalig First Ladies, die beiden niet meer in leven zijn, worden gespeeld door Michelle Pfeiffer en Gillian Anderson.

Veel over de serie is verder nog niet bekend. Bijvoorbeeld welke mijlpalen van de dames belicht zullen worden. Wel weten we dat er naast een sterke cast aan leading ladies ook nog andere sterke namen zijn gecast voor de film. Kiefer Sutherland als president Franklin D. Roosevelt, O.T. Fagbenle als president Barack Obama en Aaron Eckhart als president Gerald Ford. En dan hebben we ook nog de iets kleinere rollen die gaan naar onder anderen Dakota Fanning, Judy Greer en Lily Rabe.

Bron: Deadline, The Wrap | Beeld: The Fist Lady