15 Koffietafelboeken die jouw interieur naar een hoger niveau tillen

Van fotografie tot fashion en van kunst tot interieur.

mock up poster frame in modern interior background, living room, Scandinavian style, 3D render, 3D illustration

Een mooi koffietafelboek is niet alleen inspirerend, het staat ook prachtig in je interieur én geeft een persoonlijke touch aan je huis. Wij hebben de mooiste voor je op een rij gezet.

Persoonlijke touch

Omdat we de afgelopen twee jaar veel aan huis gebonden waren, werd een knusse plek om thuis te zijn belangrijker dan ooit. Net zoals een persoonlijke touch geven aan je interieur. Dan kan met kleuren, stijlen en meubels, maar ook met koffietafelboeken. Door op de salontafel, in de kast of op het dressoir een mooi boek neer te leggen, laat je zien wat je interesses zijn. Omdat de hardcover boeken vaak groot, dik en van mooie kwaliteit zijn, zijn ze een kunstwerk op zichzelf. Absoluut een toevoeging aan je interieur!

Inspiratie

Behalve dat een koffietafelboek moet passen in je interieur, is het minstens zo belangrijk dat het onderwerp je interesseert. Het blijft immers een boek om te lezen en niet om alleen naar te kijken. Niks fijners dan op een druilerige dag met een kop thee op de bank zitten en geïnspireerd worden als je door een mooi boek heen bladert. Dompel je bijvoorbeeld in de wereld van Alexander McQueen of leer alles over de vrouw achter de designer Christian Dior. Laat je inspireren door verschillende interieurs, van uitgesproken tot minimalistisch, of geniet van de creaties van vrouwelijke kunstenaars. Of droom weg bij prachtige fotografie die je keer op keer opnieuw wilt bewonderen. Hieronder onze favorieten.

Perfect cadeau

Een mooi koffietafelboek is niet alleen leuk om voor jezelf te kopen, maar ook een perfect cadeau om te geven. voor de verjaardag van je partner, housewarming van je beste vriendin, of als kerstcadeau voor je (schoon)ouders. Kies een boek dat dichtbij hun interesses ligt, een boek van een architect, kunstenaar of designer die bewonderen of een boek dat qua kleur mooi in hun huis staat en je zit gegarandeerd goed!

Beeld: iStock