Maasmechelen Village: net over de grens shoppen & genieten

Maasmechelen Village is de ultieme bestemming voor een dagje zorgeloos winkelen. De voordelen: net over de grens, meer dan 100 boetieks van internationale topnamen, en bovendien een veranderend aanbod merken, waardoor je je elk bezoek opnieuw kunt laten verrassen.

Design

Die teddy-jas, die je al seizoenen lang begeert van Max Mara? Een klassieke, geruite jurk van Ralph by Ralph Lauren? Of toch een compleet nieuwe sportieve look van Nike of Adidas? Bij Maasmechelen Village is voor ieder wat wils te vinden. Met meer dan 100 luxe boetieks van grote designmerken is dat natuurlijk geen verrassing. Daarnaast is de openlucht shoppingboulevard een fijne plek om een dag te vertoeven.

Nieuwe merken

Een paar van de nieuwe merken die de afgelopen weken hun boetiek hebben geopend in Maasmechelen Village zijn Le Tanneur en Zadig & Voltaire. Le Tanneur werd in 1898 opgericht en maakt tijdloze lederwaren, van fijne tassen tot accessoires. Wij hebben ons oog laten vallen op de knaloranje Emelie-tas. Perfect bij die cameljas van Max Mara die we hier net hebben gescoord en ook een perfecte zomermodel! Daarnaast opende onlangs een van onze favoriete merken hier zijn boetiek: Zadig & Voltaire. Denk rock ’n roll meets Parisian chique. Ons go-to merk voor leren jacks, witte ruffled blouses en zwarte mini’s. Ontdek meer op MaasmechelenVillage.com.

Gastronomie

Naast de vele winkels vind je ook fijne restaurants in de Village. Van Belgische bistro’s met lokale specialiteiten (probeer vooral de toast champignons bij Café Belge eens!) tot to-go barretjes waar je een heerlijke, knapperige, warme wafel kunt bestellen.

Weekendje weg

Helemaal leuk: maak van je dagje uit een weekendje weg. Op een paar minuten rijden van Maasmechelen Village vind je twee fijne opties om te verblijven. Het elegante boetiekhotel Terhills, dat praktisch in de achtertuin ligt van Maasmechelen Village. Iets verderop aan de toegangspoorten van Nationaal Park Hoge Kempen ligt Domaine Le Butte aux Bois. Dit historische landgoed biedt kamers met prachtige uitzichten op de bossen, een uiterst luxueuze spa met groot zwembad en gangen vol moderne kunst. Hoogtepunt van een verblijf in dit hotel is een diner in het nieuw gelanceerde ‘nduja by Ralf, een Italiaans geïnspireerd restaurant onder leiding van sterrenchef Ralf Berenden. Onze tip: bestel sowieso de truffelpasta en laat de sommelier je verrassen met een heerlijke passende wijn. Sluit je weekend af met een wandeling door het natuurgebied.

Fijne extra’s

Je winkelervaring wordt helemaal stress-vrij gemaakt door de enorme gratis parking, flexibele openingstijden (ze zijn elke dag open van 10 tot 19 uur, zelfs op zon- en feestdagen!) en natuurlijk de enorme kortingen op designermerken. Heb je nog meer redenen nodig om een bezoek te brengen aan dit winkelparadijs? Wij zijn in ieder geval fan!