Linda de Mol: 'Ik ben in shock, verbijsterd, woedend, intens verdrietig'

De presentatrice zit er doorheen.

Linda de Mol zit er doorheen. Nadat haar (inmiddels) ex-vriend Jeroen Rietbergen afgelopen weekend toegaf schuldig te zijn aan seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, staat het leven van de presentatrice op zijn kop. In een nieuw statement laat ze van zich horen.

Intens verdrietig

Het is niemand ontgaan: de afgelopen dagen staat het nieuws vol met alles wat wat boven water komt omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Jeroen Rietbergen, de vriend van Linda de Mol, zou één van de schuldigen zijn. Linda bracht eerder deze week kort een statement naar buiten, waarin ze liet weten heel geschrokken te zijn en bij te moeten komen van het nieuws. Vandaag gaat ze iets uitgebreider in op alles wat er de afgelopen dagen is gebeurd.

"Mijn hart huilt voor alle vrouwen die leed is aangedaan, het is niet te doen. Jullie wens ik heel, heel veel sterkte", begint Linda haar tweede statement. De presentatrice vertelt dat ze nog steeds niet is bijgekomen van de enorme schok. "Ik ben nog steeds in shock, verbijsterd, woedend, intens verdrietig. Mijn hoofd is één grote puinhoop van gedachten en gevoelens", schrijft ze.

Grote klap

"Toch wil ik hier even reageren om al die lieve mensen te bedanken die de lichtpuntjes in een heel groot zwart gat zijn", gaat ze verder. Linda is de afgelopen dagen bedolven met steunbetuigingen. "Ik krijg honderden kaarten met de liefste teksten, duizenden appjes en mails van lezers om me een hart onder de riem te steken. Mijn LINDA.-collega’s stuurden me een doos vol liefde. Vrienden, familie en collega’s komen langs, nemen eten mee en troosten. Ik heb geen vazen meer voor alle bloemen…"

Linda vervolgt: "Het is de mooist denkbare pleister op de grote klap van vorige week en het perfecte antigif tegen de echt afschuwelijke manier waarop sommige media hiermee omgaan." Er is de afgelopen dagen een heleboel gezegd en geschreven over de misstanden bij de talentenjacht, maar Linda is het niet eens met de manier waarop dat gebeurt. "Iedereen buitelt met een sardonisch genoegen over elkaar heen met meningen, aannames en beschuldigingen waarvan die ene, die suggereert dat ik de boel gefaciliteerd zou hebben omdat ‘ik immers alles wist’, zo pijnlijk is dat ik niet eens weet hoe ik het hier moet uitdrukken. De menselijke maat is volledig verdwenen."

Open en eerlijk vertellen

De presentatrice neemt voorlopig rust om bij te komen van de heftige gebeurtenissen en onthullingen. Toch belooft ze alvast om het hele verhaal te vertellen, wanneer ze daar aan toe is. "Zodra ik een heel klein beetje op de been ben, zal ik, en dat is moeilijk en pijnlijk want het is heel privé, voor de volle 100 procent eerlijk en open, vertellen wat er gebeurd is en dat doe ik op het enige media-platform dat ik nog vertrouw: dat van mezelf." De Mol sluit af: "Elke kaart die ik krijg begint met ‘je bent een sterke vrouw, je kunt dit aan’, maar zo voel ik me helaas totaal niet. Dank nogmaals voor alle liefde."

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress