Florascoop: deze bloem past het best bij jou volgens je horoscoop

Benieuwd welke bloem het beste bij jou past?

Benieuwd welke bloem het beste bij jou past? Online bloemist bloomon heeft voor 2022 een nieuwe Florascoop opgesteld. De bloemstylisten van bloomon hebben de karaktereigenschappen van de sterrenbeelden naast de bloemen uit dat seizoen gelegd, om te zien welke bloem voor jou gemaakt is. 

Waterman

20 januari – 18 februari

Jouw bloem: Anemoon

Is jouw sterrenbeeld Waterman? Dan is jouw karakter in één woord: zorgzaam. Precies waar de symboliek van de Anemoon voor staat. De bijnaam van de Anemoon – windbloem – komt van het Griekse anemos, wat wind betekent. Een ding is zeker: hoe hard de wind ook waait, een waterman doet alles met positieve toewijding en overgave, een eigenschap waarom velen jou adoreren. Deze natuurlijke aantrekkingskracht brengt je ver komend jaar, maak er een bloeiend jaar van.

Vissen

19 februari – 20 maart

Jouw bloem: Franse tulp

Laten we er niet omheen draaien: volgens jouw omgeving ben jij vastberaden en een tikkeltje eigenwijs – een combinatie die ervoor zorgt dat jij zonder twijfels je eigen weg kiest. De Franse tulp gaat ook z’n eigen gang: het bloemenhoofd volgt namelijk altijd het zonlicht en de steel wordt extra lang. Volg net als de tulp de zonnestralen en ga met een opgeheven hoofd het nieuwe jaar in.

Ram

21 maart – 19 april

Jouw bloem: Fritillaria

De koude, donkere winter is niet helemaal jouw seizoen, maar zodra het voorjaar zich aandient, bloei jij weer helemaal op. Net als de Fritillaria, die zich aan het begin van elke lente weer laat zien. Thuis in de vaas staat deze bloem er vooral bekend om haar bijzondere groeiwijze – de steel hangt lekker nonchalant over de rand van de vaas. Net als jij een relaxt type, waarvan je er altijd wel een in je gezelschap wil hebben. Hou je nonchalante flair vast, dan wordt het een stralend jaar voor jou.

Stier

20 april – 19 mei

Jouw bloem: Pioenroos

Wie valt er niet voor de charmes van een stier. Met jouw zachte, opgewekte en extraverte persoonlijkheid ben je de ideale match met de pioenroos. De bloem staat onder andere voor passie en romantiek; die eigenschappen komen jou vast bekend voor. Je onweerstaanbare aantrekkingskracht brengt je ver komend jaar, stier. Pak de ruimte om gezien te worden, dan zal jij komend jaar volop bloeien.

Tweelingen

20 mei – 20 juni

Jouw bloem: Prunus (bloesem)

Jouw ideale bloem is de Prunus, een geliefde bloesemtak. Heel toepasselijk, want de symboliek van deze bloem staat voor een nieuw begin. Laat 2022 een jaar worden vol positieve energie. Wees niet te streng voor jezelf en leg de focus op het nemen van kleine stappen. Dan zul je net als de bloemetjes van de bloesem, helemaal opbloeien.

Kreeft

21 juni – 21 juli

Jouw bloem: Delphinium

De Delphinium staat symbool voor jouw liefdevolle karakter. De lange, stevige steel staat voor jouw vastberadenheid in het leven, en de zachte bloemenpluimen staan voor jouw kwetsbare kant. Juist de combinatie van deze twee eigenschappen maakt dat iedereen zo dol op je is. Laat ook in 2022 jouw kleurrijke palet aan eigenschappen zien en je zult opnieuw vele harten veroveren.

Leeuw

22 juli – 21 augustus

Jouw bloem: Carthamus

De Carthamus heeft een heleboel overeenkomsten met jouw voorkomen, leeuw. De bloem ziet er intimiderend uit, maar schijn bedriegt. De puntige bloemblaadjes die hartstikke aaibaar zijn, symboliseren jouw creatieve en veelzijdige karakter. Maak gebruik van je creativiteit en ga vlammend het nieuwe jaar in.

Maagd

22 augustus – 21 september

Jouw bloem: Nerine

Om de Nerine kun je niet heen: de lange steel met stervormige bloemetjes staat voor jouw positieve kijk op het leven. Precies waarom deze bloem jouw soulmate is. Je bent zelfverzekerd en geliefd om je gracieuze voorkomen. Blijf die positieve vibes vasthouden, het levert je in 2022 meer op dan je zou verwachten.

Weegschaal

22 september – 22 oktober

Jouw bloem: Dahlia

De Dahlia is een veelzijdige bloem die voorkomt in eindeloos veel vormen en kleurencombinaties. De symboliek van de Dahlia matcht perfect met de eigenschappen van de weegschaal. De bloem staat onder andere voor innerlijke kracht, elegantie en betrokkenheid. Ga met een rechte rug 2022 in, er ligt een bloeiend jaar voor jou in het verschiet.

Schorpioen

23 oktober – 20 november

Jouw bloem: Anigozanthos (kangoeroepoot)

Schorpioenen leven voor avonturen. Je houdt van verleiden, maar je bent ook heel gevoelig en zachtaardig. Anigozanthos is jouw match als het op bloemen aankomt. Deze bloem laat met haar zachte veloursachtige textuur jouw zachte en romantische kant zien. Haar grillige vorm weerspiegelt je wilde en speelse kant.

Boogschutter

21 november- 20 december

Jouw bloem: Katoentak

Het contrast van de stoere tak met katoenbollen weerspiegelt jouw eigenzinnige karakter. Je hebt een enorme aantrekkingskracht door je stabiele voorkomen. Wie jou écht goed kent, weet dat je ook je gevoelige momenten hebt. De zachte katoenwatten staan voor die gevoelige momenten. Wees er trots op, je mag gezien worden.

Steenbok

21 december – 19 januari

Jouw bloem: Hippeastrum (amaryllis)

De amaryllis is een indrukwekkende verschijning. Haar lange, stevige steel met trompetvormige bloemen staat voor jouw doorzettingsvermogen en rechte rug: we kunnen niet om je heen. Amaryllis stamt af van het Griekse amarysso, wat ‘stralen’ betekent. En stralen zal je in 2022. Geef je omgeving meeliften op jouw positieve energie.

Bron: Bloomon | Beeld: Bloomon, iStock