Miljuschka Witzenhausen: 'Ik had in die periode soms letterlijk moeite om te blijven staan'

De presentatrice vertelt over de moeilijkste tijd uit haar leven.

Christmas Lights Switch On 2021

In de eerste aflevering van Lago di Beau was Miljuschka Witzenhausen te gast. Met Beau van Erven Dorens sprak ze openhartig over haar jeugd, haar bewogen leven en de moeilijkste periode die ze heeft meegemaakt.

Gefaald

Ondanks dat het alweer zes jaar geleden is en ze nu dolgelukkig is met haar partner Philip van Ierschot, is haar scheiding van Tycho Veldhoen in 2015 nog steeds een pijnlijk punt voor Miljuschka. "Als ik denk aan dat moment dat je dan uit elkaar bent... dat is mijn grootste faal-moment geweest voor mijn gevoel. Op dat moment stond ik echt op het laagste punt in mijn leven", vertelt ze. "Ik had een beeld van hoe ik mijn gezin graag had gezien en ik heb dat zelf verstoord."

Onrust

De tv-kok nam het besluit om een punt achter haar huwelijk te zetten. Ondanks dat ze wist dat het de juiste beslissing was, was het een extra moeilijke keuze omdat er twee kinderen in het spel waren. "Het kon niet anders, het was een gevoel. Dat heb ik ook mijn ex aangedaan. Dat is ook niet makkelijk, want iemand waarvan je houdt doe je pijn."

Ondertussen was er in haar familie ook veel onrust. Haar moeder, Astrid Holleeder, kwam naar buiten als getuige tegen haar broer en topcrimineel Willem Holleeder. "Het was gewoon heel veel tegelijk. Ik had ik die periode soms letterlijk moeite om te blijven staan."

FaceTime

Inmiddels in de scheiding al jaren achter de rug, is Miljuschka al een poos opnieuw gelukkig in de liefde en heeft Willem Holleeder levenslang gekregen. Aan de ene kant een opluchting voor de familie, aan de andere kant ook niet. Astrid moet wegens veiligheid de rest van haar leven ondergedoken blijven, waardoor zelfs Miljuschka niet weet waar haar moeder woont. "Buiten op straat kan natuurlijk niks, dus we zien elkaar meestal in auto. Ook lang leve FaceTime. Het is echt fantastisch dat zij nu ook internet heeft."

Pijn is groei

Ondanks dat ze geen zorgeloos leven heeft gehad, ziet Miljuschka alles wat ze heeft meegemaakt als een levensles. Op Instagram laat ze na de aflevering weten: "Mijn hele leven heb ik geprobeerd normaal te zijn. Hard te werken. Succes vergaren. Weg te rennen van pijn en armoede. Alles positief te benaderen, ipv terug te kijken naar het negatieve. Want dat voelt alsof je in een slachtofferrol hangt. Dat is precies wat ik niet wil zijn of ben, een slachtoffer", schrijft ze. "De werkelijkheid is anders. Want alles wat je mee maakt, vormt je. Dat moet je onder ogen zien. Verwerken. Pijn kan groei zijn."

Bron: RTL Nieuws, Story, Instagram | Beeld: BrunoPress