Eva Jinek betaalt hoge prijs voor succes: 'Mijn vrienden vragen me niet eens meer mee'

Het succes komt haar niet zomaar aanwaaien.

Gouden Televizier-Ring Gala 2019 - Rode Loper

Eva Jinek, wie kent haar niet? De talkshowhost klimt naar de top en met succes. Maar, daar moet ze hard voor werken én veel voor laten, vertelt ze in het decembernummer van ELLE.

Hoge prijs

Het modeblad interviewde Eva over ambitie, succes en de prijs daarvan. En die prijs is hoog, vertelt ze. "Ik moet er heel veel voor laten. Ik ga iedere nacht na de uitzending rond halfdrie naar bed en om halfacht komt mijn kind een flesje bij mij drinken", legt ze uit. Het is niet zo dat ze pas 's avonds op komt draven, ze is bij alle stappen van het programma maken betrokken. "Dan begint 's ochtends ook mijn telefoon te zoemen in de groepsapp van de redactie en heb ik een berg ongelezen mails."

Geen sociaal leven

Eva is zes maanden lang, elke werkdag op televisie te zien. In dat halfjaar doet ze vrijwel niets anders. "Mijn sociale leven ligt in die periode stil. Mijn vrienden vragen me dan niet eens meer mee, want ze weten dat ik toch niet kan", vertelt ze. Maar dat vindt ze niet erg. Ze is ambitieus en wil in die maanden ook écht helemaal voor haar werk gaan. "Het idee dat je parttime kunt werken en tegelijk de top kunt bereiken, is een loos idee", vindt ze.

Eerder vertelde Eva in Lekker Lullen met Eva & Lize dat als gestresst is of weinig geslapen heeft, ze de horizon niet meer goed ziet. "Dan ben ik niet meer zo goed in prioriteren." Het gevolg daarvan is dat ze dwangmatige gedachten kan krijgen. "Dan kan iets wat heel klein en onbelangrijk is heel groot lijken."

Andere projecten

Gelukkig heeft ze daarna zes maanden de tijd om rustiger aan te doen. De andere helft van het jaar werk ze namelijk niet aan de talkshow. Dan kan ze eindelijk veel tijd doorbrengen met haar vrienden, maar natuurlijk ook met haar gezin. "Dan ben ik thuis met mijn kind en doe ik andere projecten zoals het boek", aldus Eva.

Bron: Superguide, ELLE