Zo zorg jij ervoor dat je geen slachtoffer wordt van mobiele scams

Met de Norton Mobile Security voorkom je dat je slachtoffer wordt van mobiele scams.

Lees ook

In de trein nog even online shoppen, ’s avonds in bed je mails checken en in het weekend met internetbankieren je rekeningen bijwerken… Allemaal leuk en aardig, maar niet altijd even veilig. Voor je het weet ben je slachtoffer van mobiele scams. En juist daarom is mobile security zo belangrijk; wij praten je bij én leggen je uit hoe je ervoor zorgt dat je telefoon veilig is.

Cybercriminelen

Dat je verschillende virus- en privacybeveiliging voor een computer hebt, weet je waarschijnlijk wel. Maar wist je dat het voor je mobiele telefoon net zo belangrijk is? Jawel, ook die kunnen virussen krijgen of ten prooi vallen aan cybercriminelen. Je iPhone of iPad bevat veel persoonlijke gegevens waarvan je natuurlijk niet wilt dat ze op straat komen te liggen. Maar iedere keer dat jij je mailbox opent of openbare wifi gebruikt, bestaat die kans wel.

Want eerlijk is eerlijk, het klinkt je vast niet onbekend in de oren: je krijgt een e-mail of sms van je bank, energiemaatschappij of telefoonprovider met de mededeling dat er een probleem is en je op een link moet klikken. Vervolgens word je gevraagd persoonlijke gegevens, zoals een wachtwoord of bankrekeningnummer, in te vullen wat je misschien zonder nadenken ook doet. En dat is niet best…

Security app

Cybercriminelen zijn actiever dan ooit, dus extra beveiliging kan nooit kwaad. Een handige tool om te hebben, is de Norton Mobile Security iOS-app. Voor deze tool betaal je slechts €9,99 per jaar en deze biedt een krachtige en effectieve bescherming tegen cyberbedreigingen en online scams voor iPhones en iPads. De app helpt je je apparaat te beschermen tegen de verschillende manieren waarop aanvallers kunnen binnendringen.

Denk hierbij aan onveilige wifinetwerken die gedetecteerd worden. Zo zie je welke netwerken worden aangevallen door cybercriminelen die je wifiverbinding afluisteren om persoonlijke gegevens te stelen en zich toegang verschaffen tot andere apparaten. Ook zie je welke netwerken worden aangevallen door cybercriminelen die je wifiverbinding afluisteren om persoonlijke gegevens te stelen, zich toegang verschaffen tot andere apparaten in je netwerk, of je internetverbinding gebruiken voor illegale activiteiten. Verder waarschuwt de app wanneer je op een frauduleuze of schadelijke website belandt en krijg je een seintje als je besturingssysteem verouderd is waardoor het voor cybercriminelen makkelijker is om in jouw apparaat te komen. Absoluut de moeite waard dus!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Norton Mobile Security.

Laatste nieuws

Zie ook