Met deze kleur eyeliner oog je jaren jonger

Zwart is niet altijd de beste keuze.

Woman doing makeup and painting black arrows

Met make-up kun je twee kanten op. Als je het niet goed aanpakt, kun je vermoeid, boos of ouder lijken. Maar als je wel weet wat je doet en voor de juiste kleuren en tinten kiest, kun je er flink van opknappen.

Verkeerde kleur

De één houdt er van en de ander wil er niks van weten: make-up. Weer een ander vindt het wel interessant, maar heeft er weinig verstand van. Welk persoon jij ook bent, als je besluit jezelf wel eens lekker in de maquillage te zetten, dan is het belangrijk dat je wel de juiste kleuren gebruikt. Want dat de juiste kleur foundation, concealer en bronzer een wereld van verschil maken, is inmiddels geen goed bewaard beauty secret meer.

Eyeliner

Een dun randje boven je wimpers of een opvallende winged eyeliner; het kan je ogen prachtig doen spreken. Maar bij het kiezen van een eyeliner ga je al snel voor zwart. Nietwaar? Dat er nog tientallen andere kleuren, van bruin tot grijs en van donkergroen tot felrood, lijken veel mensen te vergeten. Spoiler: zwart is dus niet altijd je juiste kleur om te kiezen. Sterker nog, in de meeste gevallen kun je beter voor een andere kleur gaan.

Zachtere look

Net als met je wenkbrauwen is het vaak beter om voor een bruine eyeliner te kiezen. Een zwarte streep wordt al snel hard. Goed voor een avondje uit in combinatie met smokey eyes, maar niet per se voor een alledaagse look. Bruintinten geven je gezicht een zachtere en mooiere look. En ook niet onbelangrijk: je zou er naar verluid jonger door ogen. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock