Dit is de ultieme tip om duurzamer te shoppen

Hiermee wordt het makkelijk om te zien welke merken extra stappen zetten op het gebied van duurzaamheid.

Lees ook

Duurzaamheid wordt in de modewereld steeds belangrijker, dat weet online fashion outlet Otrium als geen ander. Het platform is een samenwerking aangegaan met Good On You, ’s werelds meest toonaangevende platform voor duurzaamheidbeoordelingen van modemerken. Wij vertellen je er alles over.

Conscious filter

Shoppen, we houden ervan. Maar het is ook een vervuilende industrie. Otrium wil dat tegengaan, want de webshop staat voor een duurzame toekomst waarin alle kleding wordt gedragen. Daarom biedt de online shop collecties uit eerdere seizoenen van merken aan tegen lagere prijzen. Zo hoeft niks weggegooid te worden. Naast de samenwerking met Good on You houdt Otrium zich ook bezig met andere stappen met als doel een slimmere mode-industrie. Eén van die stappen is de Conscious Filter in samenwerking met Good on You. Hiermee wordt het makkelijk om te zien welke merken extra stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. Want die licht Otrium graag extra uit!

Otrium Good on You

Bewuste keuze maken

Op de app en de website van Otrium kun je nu via de Conscious Filter merken die extra stappen zetten op het gebied van duurzaamheid selecteren. De filter is is gebaseerd op de ratings van Good On You. Het systeem van Good On You beoordeelt het beleid en de werkwijze van modemerken op het gebied van mens, planeet en dierenwelzijn. De categorie mens heeft betrekking op de impact in de toeleveringsketen van de modemerken, zoals het betalen van een leefbaar loon. Het onderdeel planeet beslaat de consumptie van hulpbronnen zoals energie en water. Voor de categorie dierenwelzijn wordt er gekeken naar het gebruik van dierlijke materialen zoals bont. Door middel van scores kun je zien hoe een merk ervoor staat en zo een bewuste keuze maken als je op zoek bent naar een nieuwe jas, broek of schoenen.

Een aantal van de prachtige Conscious merken die je op Otrium vindt, zijn Adidas by Stella McCartney, Filippa K, Closed, Fabienne Chapot, King Louie en Alchemist. Benieuwd naar de hele lijst? Klik hier.

Andere duurzame stappen

Naast de samenwerking met Good On You, maakt de fashion outlet nog veel meer grote stappen om de modewereld duurzamer te maken. Zo is Otrium sinds kort officieel bontvrij, worden verpakkingen gemaakt van gerecycled materiaal en zijn ze druk bezig om het verpakkingsmateriaal te verminderen. Daarnaast worden items die retour worden gestuurd met een klein defect niet meteen afgekeurd, maar worden deze stukken met de hand hersteld om op het platform een nieuwe eigenaar te vinden. Daar houden we van!

In het kader van transparant zijn, zal de online fashion outlet in 2022 een sustainability rapport publiceren. Voor nu kun je alle stappen volgen via de blog posts van Otrium.

Benieuwd naar het uitgebreide aanbod van 300+ merken met tot 75% korting? Ontdek hier de Conscious merken van Otrium of download de app hier.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Otrium.

Laatste nieuws

Zie ook