Wow: Kate Middleton op première in waanzinnige gouden jurk

Zo heb je de hertogin van Cambridge nog nooit gezien.

Gisteravond waren Kate Middleton en prins William aanwezig bij de première van de nieuwste James Bond-film No Time to Die. De hertogin van Cambridge was zonder twijfel de ster van de avond in een extravagante gouden jurk. In zoveel glitter, gold & glamour hebben we haar nog nooit gezien!

Glitter & glamour

Na meer dan anderhalf jaar was er ein-de-lijk weer een rodelopermoment voor prins William en hertogin Kate. De Cambridge'jes besloten meteen goed uit te pakken. Niemand kon om Catherine heen tijdens de première van No Time To Die, de nieuwste James Bond-film, dinsdagavond in de Royal Albert Hall. Kijk nou!

De shiny japon van Kate is van Jenny Packham, die de hertogin wel vaker een jurk vol glitters aangemeten heeft voor een avondje op de rode loper. Maar nooit eerder met zoveel details die in het oog springen. De schouders! De transparante cape! De banen van de pailletten! En dan zijn er nog de glam nepwimpers, die grote glimlach en chique hoge knot. Naar verluidt zou 007 ook aan Kate hebben verteld dat ze er 'jolly lovely' uitzag.

Tekst gaat verder onder de foto.

Inspiratie

De hertogin van Cambridge heeft haar huiswerk bovendien goed gedaan. De japon – speciaal voor haar ontworpen – is geïnspireerd op een ook al zo spraakmakende jurk die prinses Diana in 1985 naar Bond-film A View to a Kill droeg. Het decolleté, de schouders en de rok zijn er duidelijk op gebaseerd, zie je in de eerste minuut van onderstaande video.

Tekst gaat verder onder de video.

Charles & Camilla

De Cambridge'jes waren niet de enige royals bij de première, ook prins Charles en hertogin Camilla liepen het evenement niet mis (en die laatste werd in haar blauwe avondjurk vergeleken met sprookjesprinses Elsa uit Frozen). Er wordt wel gefluisterd over een 'glamouroffensief' – alle glitter leidt in ieder geval eventjes af van alle schandalen waarmee het Britse Koningshuis nu te maken heeft, zou de gedachte zijn.

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress