Wist je dat deze ABBA-zangeres een prinses is?

Fun fact!

Abba congratulate each other

ABBA maakt een comeback en hoe! Een nieuw album én concerten in Londen. Hoog tijd dus om weer in het leven van deze muzieklegendes te duiken. Wist je dat er bijvoorbeeld een echte prinses in hun midden is?

Prinses Frida

Zangeres Anni-Frid/Frida is driemaal getrouwd, en aan haar laatste huwelijk heeft ze een leuke titel overgehouden. Sinds 1992 is de ABBA-ster officieel prinses Reuss, gravin von Plauen, doordat ze in het huwelijksbootje stapte met de Duitse prins Heinrich Ruzzo Reuss von Plauen. Het koninkrijkje van het Huis Reuss bestaat al jaren niet meer, maar de titel heeft de familie behouden. Bovendien heeft prins Heinrich dezelfde voorouders als koningin Victoria en prins Albert, waarmee hij ook verre familie is van de Britse royals. Toch mooi meegenomen!

Frida Lyngstad

Zweeds koningspaar

Prins Heinrich was ook goed bevriend met koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden, met wie prinses Frida nog altijd een warme band zou hebben. Na het overlijden van haar echtgenoot in 1999 mocht de ABBA-ster haar royal titel behouden. Tegenwoordig woont ze samen met een Britse man van adel: Henry Smith, Burggraaf Hambleden.

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress