Angelina laat zich uit over vechtscheiding: 'Ik vreesde voor de veiligheid van mijn gezin'

De vechtscheiding sleept al 5 jaar voort.

De vechtscheiding tussen Angelina Jolie (46) en Brad Pitt (57) sleept al jaren voort. De actrice spreekt met The Guardian openhartig over de afgelopen vijf jaar die allesbehalve makkelijk zijn geweest.

Veiligheid

In 2016 vroeg Angelina een scheiding aan na een relatie van twaalf jaar en zes kinderen met Brad. De reden was dat Brad zijn oudste zoon Maddox zou hebben geslagen, maar later in de zaak beschuldigde ze hem van meer huiselijk geweld. "Of ik vreesde voor de veiligheid van mijn kinderen? Ja, voor mijn gezin. Mijn gehele gezin", zegt ze daarover.

Dat betekent niet dat het een makkelijke beslissing was, het blijft de vader van haar kinderen. "Ik ben niet het soort mens dat lichtvaardige beslissingen neemt. Het heeft veel van mij gevraagd om in een positie te komen waarin ik voelde dat ik moest scheiden van de vader van mijn kinderen", vertelt ze.

Zo belangrijk

De actrice zet zich al jaren voor mensenrechten, wat het extra moeilijk maakte om te moeten concluderen dat ze zelf wellicht ook in zo'n situatie zat. "Vaak kun je iets niet op een persoonlijke manier herkennen, zeker als je focus ligt op de grootste wereldwijde onrechtvaardigheden, omdat alle andere problemen in vergelijking kleiner lijken. Het is heel moeilijk...", probeert ze uit te leggen. "Ik zou willen dat ik dit gesprek kon voeren, want het is zo belangrijk."

Hoewel Angelina en Brad door de rechter officieel alleenstaand zijn verklaard, is de scheiding na vijf jaar nog steeds niet officieel.

Bron: RTL Nieuws, The Guardian | Beeld: BrunoPress