Angelina Jolie maakt Instagram-debuut met belangrijke boodschap: 'Het is misselijkmakend'

De actrice is er met één, heel belangrijke, reden.

The 2017 Hollywood Film Awards

Als er iemand graag op haar privacy gesteld is, is het Angelina Jolie wel. De 46-jarige actrice waagde zich daarom ook niet aan sociale media. Tot afgelopen weekend, toen ze haar Instagram-debuut maakte met met een beladen eerste post.

Brief

Verwacht geen gezellig familiefoto's en selfies op het Instagram-account van Angelina. De actrice, die zich al jarenlang inzet als ambassadrice van de Verenigde Naties voor vluchtelingen, is er met één (heel belangrijke) reden: om de stem van vrouwen en jongeren in Afghanistan te versterken. Haar eerste post was meteen een heftige; ze deelde een brief die ze ontving van een meisje uit Afghanistan, die vreest voor haar leven nu de Taliban de macht heeft gegrepen.

Mensenrechten

"Mensen in Afghanistan verliezen op dit moment de mogelijkheid om via social media te kunnen communiceren en zichzelf openlijk te uiten. Daarom heb ik Instagram aangemaakt, om de verhalen van degenen die in deze wereld strijden voor hun fundamentele mensenrechten te delen", schrijft de Oscar-winnende actrice. "Het is verschrikkelijk om te zien hoe Afghanen opnieuw ontheemd raken door de angst en onzekerheid die hun land momenteel in de greep houdt. Ik zal net als vele anderen niet wegkijken. Ik zal blijven zoeken naar manieren om te helpen. Ik hoop dat jullie met mij meedoen."

Bron: Telegraaf, Story | Beeld: BrunoPress, Instagram

Personality
  • Angelina Jolie attends the 21st Annual Hollywood Film Awards at The Beverly Hilton Hotel on November 5, 2017 in Beverly Hills, California. Photo by Lionel Hahn/AbacaPress.com