Zo maak jij jouw huis en tuin summer proof

Lekker recreëren in eigen tuin? Dat doe je zo!

Huis en tuin summer proof

Lekker recreëren in eigen tuin? Veel mensen kiezen ervoor om dit jaar niet op vakantie te gaan en zich in en om het eigen huis te vermaken. Het weer in Nederland leent zich daar prima voor, al zul je wel wat maatregelen moeten nemen om optimaal van de zomer te kunnen gaan genieten. Op de eerste plaats is het zaak om ervoor te zorgen dat je comfortabel kunt zitten, zowel binnen als buiten. Met de felle zomerzon kan het binnenshuis al snel te warm worden. Met een paar mooie zonneschermen los je dat probleem op. Voor in de tuin kun je kiezen voor een fraaie parasol, die je bij goed weer uitklapt voor wat extra schaduw. Ideaal om op een warme zomeravond een goed boek te lezen in je luie stoel, lekker in de tuin.

Afscherming

Heb je kleine kinderen rondlopen? Dan is het belangrijk om de tuin goed af te schermen, zodat de kinderen binnen de erfgrenzen blijven. Maar ook als je geen kinderen hebt en gewoon erg gesteld bent op wat privacy, is dit een belangrijk punt. Je kunt een schutting kopen om dat goed te regelen en de keuze hierin is enorm groot. Laat je graag wat extra zonlicht toe in de tuin, dan kun je het beste kiezen voor een constructie op basis van zogenoemde dubbelstaaf matten. Dat is een schutting die bestaat uit een soort rooster, dat wel licht doorlaat maar waar mens en dier niet doorheen kunnen glippen. Is de lichtinval voor jou niet van belang, maar wil je juist niet gezien worden in eigen tuin, dan is een gesloten schutting een beter idee. Je bereikt dat ook met dezelfde basis van dubbelstaaf matten, als je ze laat overwoekeren door klimplanten.

Loungesets

Dan is het natuurlijk ook zaak om aandacht te besteden aan de plek in de tuin waar je graag wilt zitten. Zorg ervoor dat je die zorgvuldig kiest, met name de stand van de zon speelt hierbij een belangrijke rol. Je wilt immers gedurende de dag zo lang mogelijk van de zon kunnen blijven genieten. Dat genieten doe je het beste met goed tuinmeubilair. De jongste generatie loungesets kenmerkt zich door luxe en stijl, terwijl ook het duurzaamheidsaspect nadrukkelijk naar voren komt. Heerlijk zachte kussens, een tafelblad van gehard glas en natuurlijk het aantal zitplaatsen zijn dingen om bij aanschaf op te letten.

Overig
  • iStock