5 manieren om extra comfort in huis te creëren

Lees ook

Woonplezier draait niet alleen om design: comfort is ook ontzettend belangrijk. Want een huis is pas een thuis als je je er prettig en op je gemak voelt. Wil je op een stijlvolle manier extra comfort in huis halen? Dan vind je hier vijf praktische tips ter inspiratie, waaronder een intelligent alarmsysteem voor meer veiligheid in en om huis.

Tip 1: Belangrijke klusjes uitbesteden

Een mooi interieur heeft regelmatig onderhoud nodig. Maar wat als de klusjes zich maar blijven opstapelen en je er gewoon niet aan toe komt? Dan is het tijd om professionele hulp in te schakelen. Zo kun je je voor een klein bedrag per maand abonneren op diverse woondiensten, zoals cv-onderhoud en een dakgootservice. Zodra het weer tijd is voor onderhoud komt er een vakman bij je langs om de klus te klaren. Zo blijft je woning er verzorgd uitzien, zonder dat je er ook maar enig omkijken naar hebt.

Tip 2: Slim alarm

Als je een intelligent alarm in huis haalt, wordt er dag en nacht over je kostbaarheden gewaakt. Wel zo handig als je een vakantie op de planning hebt. Het slimme alarm schakelt zich vanzelf uit en aan, en is daarnaast huisdiervriendelijk. Weinig kans op vals alarm, dus. Het systeem kun je meestal eenvoudig bedienen via een app op je smartphone.

Tip 3: Ronde vormen

Ook op visueel vlak kun je makkelijk voor meer comfort zorgen. Laat je bijvoorbeeld inspireren door de Japandi-woontrend. Deze trend is een perfecte mix van Scandinavisch en Japans wonen. Denk aan meubels en accessoires met ronde lijnen, organische vormen, neutrale kleuren en zachte materialen. Het resultaat: een interieur dat warm, licht en luxe voelt.

Tip 4: Luchtzuiverende planten

Misschien wel de makkelijkste manier voor instant comfort in huis: meer groen! Of je nu geboren bent met groene vingers of alleen maar een onverwoestbare sansevieria in leven kan houden: meer planten in huis zorgen voor een schonere lucht en een betere luchtvochtigheid. En dat is fijn voor je longen. Maar daar blijft het niet bij. Uit onderzoek blijkt namelijk dat planten in huis je stemming verbeteren én een positief effect hebben op je mentale gezondheid. Hup naar het tuincentrum dus!

Tip 5: Meer daglicht

Hoe meer natuurlijk licht in huis, hoe comfortabeler je woont. Met een paar simpele trucs zorg je binnen een mum van tijd voor meer daglicht. Kijk eens door de ramen: zijn er meubels of accessoires die het licht blokkeren? Geef deze dan een andere plek. En als er struiken of klimplanten rond het raam staan, snoei deze dan bij. Ook zware, donkere gordijnen kunnen veel licht blokkeren. Verruil deze voor raambekleding die meer daglicht kan doorlaten. Laatste tip: hang schuin tegenover een raam een spiegel op. De spiegel zal de lichtinval weerkaatsen en daarmee voor extra licht in huis zorgen. Zo creëer je de illusie van een extra raam.

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook